Seepiatindi pliinid kalamarjaga
Print Recipe
Vaja läheb
- 1 muna
- 150 ml maitsestamata jogurtit
- 1 spl oliiviõli (ning veidi lisaks ka praadimiseks, hea oliiviõli saad siit)
- 100 g jahu
- 1/2 pakki kuivpärmi
- pisut soola (näiteks seda)
- pisut musta pipart (leia siit)
- 1 pakk (4 g) seepiatinti
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- 1 spl sidrunimahla
- mõnda dekoratiivset soola (nt musta laavakivisoola (vt siit); punast Hawai soola (vt siit) või mõndasi soolahelbeid (vt siit))
- värsket tilli
Tee nii
-
Sega kokku muna, jogurt, 1 spl oliiviõli, jahu, kuivpärm, sool ja seepiatint. Klopi, kuni kõik on ühtlaseks massiks segunenud. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veel veidi jahu. Tulemus peaks pannkoogitainast veidi paksem olema. Kata kauss rätiga ja lase umbes 1 tund taignal seista. Sega tainas uuesti läbi. Prae pannil kuumas oliiviõlis väiksed pliinid. Säti mõlemalt poolt praetud pliinid vaagnale. Sega toorjuust sidrunimahlaga, maitsesta soola ja pipraga. Lõika lõhe umbes pliinide suurusteks tükkideks. Säti igale pliinile lõhetükk, teelusikatäis toorjuustu, puista üle värske tilli ja dekoratiivse soolaga. Säti kaunistuseks kõige peale veel mõned kalamarjapallikesed. Serveeri kohe.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.