Seakülg Shanghai moodi (Hong Shao Rou)
Print Recipe
Hong shao rou on traditsiooniline Hiina roog, mis tähendab punaseks hautatud sealiha (红烧肉). Soovi korral võib lisada ka küüslauku ja ingverit.
Vaja läheb
- 400 g kamaraga seakülge (peekonit)
- 2 spl kookosõli (Vaata toodet)
- 1 spl suhkrut
- 3 spl kuiva valget veini (või ideaalis Shaoxing Hiina veini) (Vaata toodet)
- 1 spl sojakastet (Vaata toodet)
- 1 spl tumedat sojakastet (Vaata toodet)
Tee nii
-
Lõika sealiha parajateks ampsu suurusteks tükkideks. Aja potitäis vett keema, lisa sealiha tükid ja keeda 3 minutit. Tõsta lihatükid sõelale veest välja. Kuumuta pannil õli, lisa suhkur. Kui suhkur hakkab sulama, lisa liha.
-
Prae aegajalt segades keskmisel kuumusel kuni lihatükid on kuldsed. Nüüd lisa vein, sojakastmed ja vesi. Sega läbi, keera kuumus madalaks ja kata pann kaanega.
-
Keeda 30 minutit kaetult ja võta seejärel pannilt kaas maha. Keeda edasi, kuni vesi on ära keenud, sega pidevalt, et kaste panni põhja ei kõrbeks. Tulemuseks peab olema pehme liha, mida katab läikiv punakaspruun glasuur.
-
Serveeri riisiga. Juurde sobib hästi kergelt küüslaugu ning austri- ja sojakastmega läbi vokitud bak choy.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Tere. Kui palju vett peaks pannile hautamiseks lisama?
Aitäh, Maila, et juhtisid mu tähelepanu sellele, et vee kogus on jäänud retsepti märkimata. Lisasin selle nüüd juurde, koguseks oli 480ml.
Tervitades, Juta, umami.ee