Röstitud vutid
Print Recipe
Vaja läheb
- 4 tk vutti
- 4 küüslaugu küünt
- 60 ml sambal oeleki (võib asendada seguga püreestatud tšillidest ja sutsust veest, soolast ja pruunist suhkrust või nt harissaga) (Vaata toodet) (harissa)
- 2 spl mett
- 2 spl sojakastet (Vaata toodet)
- 2 tl palmisuhkrut või pruuni suhkrut (Palmisuhkur või Pruun suhkur )
- 2 spl õli
Tee nii
-
Lõika vutid pikkupidi pooleks. Purusta küüslauk ja sega see sambal oeleki, mee, soja-kastme, pruuni suhkru ja õliga. Sega saadud marinaad vutipoolikutega, kuni kõik on kaetud.
-
Kata kauss toidukilega ja pane vähemalt 10 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 180 kraadini. Tõsta vutid ahjupannile ja pintselda neid ülejäänud marinaadiga. Küpseta umbes 15 minutit. Keera kuumus 200 kraadi peale ja küpseta veel umbes 10 minutit või kuni vutid on läbi küpsenud ja pealt kergelt krõbedad.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Minu meelest parim retsept katsetamiseks vuttidega esimest korda. Proovisin alguses oma perega – maitses kõigile, nii et näpud lakutigi puhtaks ja koer järas kondidiki mõnuledes ära (muidugi vaatasime, et sinna ei jääks tšillitükikesi). Hiljem tegin küllakutse ka oma parimatele sõbrannadele, kes samuti said meeldiva üllatuse osaliseks, kuna varem polnud vutti söönud ja üks neist pole eriti vürtsise toidu austaja, kuid ka nemad jäid väga rahule ja uurisid retsepti ja komponentide kohta, mida ma siis lahkelt tutvustasin ja viitasin umamile…
Soovitan soojalt kõigile!