Röstitud rabarberi syllabub
Print Recipe
Eksootilise nime taga peidab end lihtsalt valmiv kevadine dessert Rabarber sobib apelsini ja kardemoniga imeliselt, tasub proovida! Kes soovib lahjemat magustoitu, võib pool vahukoort Kreeka jogurtiga asendada.
Vaja läheb
- ca 500 g rabarberit
- 200 g roosuhkrut (Vaata toodet)
- 1 apelsini mahl ja koor
- 4-6 kardemonikuprast välja võetud seemned (Vaata toodet)
- 300 ml vahukoort
- 1 sidruni mahl ja koor
- 2 spl Grand Marnier'i (võib asendada nt Vana Tallinnaga)
- 100 g suhkrut
- soovi korral mõned peotäied purustatud beseesid
Tee nii
-
Pese rabarberid ja lõika tükkideks. Ilusa roosa tulemuse saamiseks jäta noored rabarbrivarred koorimata. Pane rabarberitükid ahjuvormi, puista üle 200 g suhkru, apelsinikoore ja -mahla ning kergelt purustatud kardemoniseemnetega. Sega läbi ja küpseta 190 kraadises ahjus 10-15 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda.
-
Tõsta rabarberitükid ahjuvormist välja ja vala küpsetamisel tekkinud mahl potti. Keeda vedelik madalal kuumusel siirupiks. Lisa alkohol ning sidruni koor ja mahl. Lase jahtuda.
Vahusta vahukoor 100 g suhkruga, nirista juurde alkoholiga segatud siirup (kui tundub, et vedelikku on liiga palju ja vahukoor liiga vedelaks läheb, ära kogu vedelikku lisa) ja vahusta veel korra kergelt läbi. Sega vahu sisse soovi korral purustatud beseed.
-
Jaga röstitud rabarbrid portsjonvormide vahel ära (saad umbes 6-8 tk, olenevalt vormide suurusest) ja täida ülejäänud vorm vahukooreseguga.
Tõsta umbes tunniks külmkappi ja serveeri.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.