Kurgi-redise salat umeboshiga
Print Recipe
Selle salati iva on umeboshis ehk Jaapani köögist tuntud ume ploomis. Umeboshi on soolane, hapu ja puuviljane, kõike seda korraga. Punase värvi annavad umele fermeenteerimisel lisatud perilla lehed. Tasub proovida!
Vaja läheb
- 1 tk pikka kurki
- 5 tk redist
- 2 tl umeboshi püreed (Vaata toodet)
- 5 tl mirinit (Vaata toodet)
- 1 tl agaavi siirupit, võib kasutada ka mett (Vaata toodet) või palmisuhkrut (Vaata toodet)
- 3 tl sojakastet (Vaata toodet)
- 2 tl laimi mahla
- musta pipart (Vaata toodet)
- 1-2 tl vetikate segu (Vaata toodet)
Tee nii
-
Lõika kurgid ja redised viiludeks. Sega kokku mirin, siirup (või suhkrut või mett), sojakaste, laimi mahl. Sega kaste kokku köögiviljadega ja maitsesta musta pipraga. Puista üle vetika helvestega ja serveeri.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.