Kuldsed grillribid
Print Recipe
Vaja läheb
- 1 spl tomatipastat või ketšupit
- 3 spl palsamiäädikat (Vaata toodet)
- 3 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- 2 spl kuhjaga pruuni suhkrut (Vaata toodet)
- 1 spl paprikapulbrit (Vaata toodet)
- 1 tl kuhjaga Hiina viie vürtsi segu (Vaata toodet)
- küpsetamise ajaks veidi mett
Tee nii
-
Sega kõik marinaadi koostisosad peale mee kokku.
-
Määri ribid mõlemalt poolt saadud seguga kokku ja pane fooliumiga kaetud ahjuvormiga vähemalt 3 tunniks külmkappi (veel parem kui terveks ööpäevaks). Kuumuta ahi 160 kraadini. Ära ahjuvormilt fooliumit eemalda, küpseta ribisid ahjus umbes 1,5 h. Küpsetamise lõpusirgel kuumuta grill.
-
Tõsta ribid grillile (mitte otse kõige kuumemate süte kohale), jälgi pidevalt mängu, pintselda ribisid ahjuvormi tekkinud mahladega. Soovi korral võib pintseldada ka meega, aga mitte ülearu, sest magusust on juba niigi üksjagu. Kui ribid on ilusad pruunid ja läikivad, maitsesta nad soolaga ja serveeri kohe pigistades peale värsket laimimahla.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.