Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Karrine ahjukala kikerhernestega

Print Recipe

Vaja läheb

  • 2 lõhe või forelli fileed
  • 1 sibul
  • 200 g kirsstomateid
  • 3 spl tikka masala pastat (Vaata siit või siit)
  • 1 purk keedetud kikerherneid (Vaata siit)
  • 5 spl Kreeka jogurtit
  • serveerimiseks basmatiriisi või naani (riisi leiad siit ja siit)

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 200°C. Sega ahjuvormis kokku viilutatud sibul, pestud kirsstomatid, 2spl tikka masala pastat, kurnatud kikerherned ja 200ml vett. Rösti ahjus ca 15 minutit. Lisa vormi Kreeka jogurt ja sega läbi. Pintselda lõhefileesid ülejäänud karripastaga, tõsta ahjuvormi. Maitsesta soolaga ja küpseta ca 10-15 minutit, kuni lõhe on küps. Puista peale värsket koriandrit, serveeri riisi või naan leivaga.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

  1. Väga hea retsept, olen seda juba mitu korda teinud 🙂 Mina olen alati ühe fileega teinud, muud kogused nagu retseptis. Ühe fileega täidan täielikult suurema klaasist ahjuvormi ja kastet, kikerherneid on kala kohta just parajalt.

  2. Proovisin seda retsepti ja teisel korral küpsetaksin lõhe ülejäänust eraldi ning segaksin kokku alles lõpus. Põhjus selles, et lõhest tulnud rasv rikkus kogu ülejäänud vormis olnud maitsed ära ning tulemus oli väga “kalane” ja lihtsalt õline. Muidu igati huvitav lähenemine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad