Kana koorekastmes suitsuse Timiz pipraga
Print Recipe
Koorekastmes kana on selline roog, mida söövad hea meelega nii lapsed kui vanaemad, kas pole? Aga kui tahaks siiski sellele põnevat nüanssi lisada, siis sobivad selleks hästi suitsune Timiz pipar Etioopiast ja tummiselt hapukas must laim Iraanist. Tasub proovida!
Vaja läheb
- 800 g kana kintsuliha
- 2 spl oliiviõli (Vaata siit)
- 2 tl purustatud või hakitud küüslauku (Vaata siit)
- 400 ml 10% koort
- 3 - 4 tk Timiz pipra kauna (Vaata siit)
- 1/4 tk musta laimi (Vaata siit)
- 1 spl sidrunimahla
- hakitud murulauku
- soola (Vaata siit)
Tee nii
-
Maitsesta kanaliha soolaga. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae selles hakitud küüslauk klaasjaks. Lisa kanaliha ja prae mõlemalt poolt kuni see on ilus kuldne. Lisa koor ja Timize piprad. Lase kastmel keema tõusta ja keera siis kuumus madalamaks, et kaste vaevu podiseks. Kui liha on küps (aeg oleneb tükkide suurusest, lõika mõne aja möödudes üks suurem tükk pooleks, et küpsust kontrollida), siis riivi kastmesse must laim ja lisa sidrunimahl. Maitsesta veel soolaga, kui vaja. Enne serveerimist lisa hakitud murulauku. Kõrvale sobib hästi nii keedukartul kui riis.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Tõesti,seda söövad kõik,nii täiskasvanud kui ka lapsed,ka selles variandis.Maitsev roog.
Väga maitsev ja lihtne argipäeva roog. Timiz pipra asemel kasutasin küll tavalist pipra tera.😉