Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Kaheksajalg Galicia moodi

Print Recipe

Kaheksajalg Galicia moodi ehk Pulpo a la Gallega on üks Hispaania köögi ikoonilisi roogasid. Traditsiooniliselt serveeritakse seda puidust vaagnal, aga selle puudumisel sobib muidugi ükskõik milline teine vaagen :). Lihtsale kartulile ja kaheksajalale lisab põnevat maitset La Vera suitsupaprika.

Vaja läheb

Tee nii

  1. Kui kasutad sügavkülmutatud kaheksajalga, siis sulata see aeglaselt külmikus. Kui kasutad päris värsket otse merest püütud kaheksajalga, siis tuleks seda korralikult klohmida et see pehmeks keeks. Sulanud kaheksajalg pese külma voolava vee all ning keera peatasku pahempidi, et seal olev mustus eemaldada. Aja suur pott korralikult kuumaks ja viska nõrutatud kaheksajalg potti, mis peaks korraliku plaksumise esile kutsuma. Õli ega vett pole tarvis, see tuleb kõik kaheksajala seest. Lisa seller, porgand, sibul, vürtspipar, pipar ja loorberilehed, alanda kuumust ning hauta kaane all vaiksel kuumusel 35 minutit iga 1 kg kohta. Keemise ajal tuleb kaheksajalast korralikult vedelikku välja, milles ta ka pehmeks keeb.

  2. Nüüd lisa vein ja keeda ca 10 minutit, siis tõsta potilt kaas, lisa veiniäädikas ja keeda veel ca 5 minutit. Tõsta pott tulelt, eemalda teravaotsalise noaga kaheksajala “nokk” ning jahuta kaheksajalg. Noka eemaldamist on kõige lihtsam kirjeldada nii, et tee kaheksajala peaosasse kaks lõiget – lõika läbi silmade kohalt ja silmade alt, nüüd saad noaga välja lõigata kaheksajala keskpunktis oleva noka. Viska ära ka kahe sisselõike vahele jäänud silmaosa.

  3. Kui kaheksajalg keeb, siis koori kartulid ja keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna. Kui nii kartulid kui ka kaheksajalg on valmis, siis lõika mõlemad suupärasteks viiludeks. Laota vaagnale laiali kõigepealt kartuliviilud ja nende peale kaheksajala viilud. Raputa peale ohtralt suitsupaprikat. Lisa soolahelbeid ja soovi korral ka peenelt riivitud sidrunikoort. Nirista peale oliiviõli ja serveeri kohe.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad