Cha ca kala Vietnamist
Print Recipe
Vaja läheb
- 50 g nisujahu
- 1 spl kurkumit (Vaata toodet)
- 500 g valge kala fileed, suupärasteks tükkideks lõigatud
- 3 spl õli praadimiseks
- 1 suurt punti värsket tilli
- 15 ml maapähkliõli (Vaata toodet)
- 50 g röstitud kooritud maapähkleid
- 4 tk rohelist sibulat, hakitud
- estragoni (hakitud)
- 1 tk laimi, sektoriteks lõigatud
- serveerimiseks Nu’ó’c Chấm kastet
Nu’ó’c Chấmi kastme jaoks
- 2 tk küüslauguküünt
- 1 tk väikest sibulat
- 1 tl tšillihelbeid (Vaata toodet)
- 1 tl suhkrut
- 50 ml kalakastet (Vaata toodet)
- 50 ml laimimahla
- 2 tl veiniäädikat
- 2 tl vett
- 1 tk keskmise suurusega porgandit, riivitud
Tee nii
Kala
-
Sega jahu ja kurkum. Keeruta kalatükke segus, kuni nad on üleni kaetud. Kuumuta pannil õli ja prae kalatükid kuldseks. Pane nad köögipaberile nõrguma. Pane pool tillist serveerimisvaagnale ja aseta sellele kalad. Haki ülejäänud till peeneks.
-
Kuumuta maapähkliõli, prae selles maapähkleid 1 minut. Lisa hakitud till, roheline sibul, basiilik ja koriander. Sega kergelt läbi ja tõsta tulelt. Vala saadud segu kalale. Serveeri koos Nu’ó’c Chấmi kastmega.
Nu’ó’c Chấmi kaste
-
Purusta küüslauk, sibul ja tšilli koos suhkruga kas saumikseriga või uhmris. Lisa kalakaste, laimimahl, äädikas ja vesi. Viimasena sega juurde riivitud porgand. Lase enne serveerimist 10 – 15 minutit jahedas maitsestuda. Serveeri näiteks riisinuudlitega.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Lisa kommentaar