Raz el hanoutiga vutid ja granaatõunaga pärlkuskuss
Print Recipe
Vaja läheb
- 500 g pärlkuskussi (Vaata toodet)
- 600-800 ml keedetud vett
- 0,5 tl safraniniite (Vaata toodet)
- 1 tk sibulat
- 1 spl võid
- 2 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- paari peotäit värsket koriandrit
- 1 tk granaatõuna
- maitse järgi head soola (Vaata toodet)
- 3 tk puhastatud vutti
- 1 tk suurt küüslauguküünt
- 1 tl raz el hanout vürtsisegu (Vaata toodet)
- 1-2 spl head oliiviõli
- 1 spl mett
- 1 spl sidrunimahla
- 1 spl võid
- 1 tl head soola
Tee nii
-
Purusta küüslauguküüs, sega juurde sool, vürtsisegu, 2spl oliiviõli, mesi ja sidrunimahl. Hõõru vutid seest ja väljast saadud seguga kokku. Lase veidi maitsestuda, mässi vuti jalaotsad fooliumisse. Prae kuumal pannil 1spl oliiviõli ja või segus vutid kuldseks, tõsta ahjupannile. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit, pööra vuttidel poole küpsetamise pealt teine külg.
-
Pane safraniniidid keedetud kuuma vette ligunema. Haki sibul. Kuumuta pannil 1spl võid ja 2spl oliiviõli.
-
Prae sibul pannil klaasjaks, lisa pärlkuskuss. Sega läbi ja kuumuta mõned minutid. Lisa pannile safraniga maitsestatud keedetud vesi. Keera kuumus madalaks. Maitsesta soolaga. Keeda kuni pärlkuskuss on pehme. Kui tarvis, lisa keetmise ajal veel keedetud vett juurde. Puhasta granaatõun ja haki koriander. Kui pärlkuskuss on valmis, sega see kokku koriandri ja granaatõuna seemnetega. Serveeri koos vuttidega.
Märkused
Foto: Kristjan Lepp