Pitsilised maapähklivõi-brownied
Print Recipe
Vaja läheb
- 300 g tumedat šokolaadi (hakitud) (Vaata toodet)
- 150 g võid
- 100 g jahu
- 40 g kakaopulbrit (Vaata toodet)
- 1/2 tl soola
- 250 g suhkrut (Vaata toodet)
- 5 tk muna
- 2 tl vanilliekstrakti (Vaata toodet)
Katteks
- 200-250 g maapähklivõid (Vaata toodet)
Pitsiks
- 100 g tumedat šokolaadi (hakitud) (Vaata toodet)
Tee nii
Kook
-
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata umbes 23*33cm ristküliku kujuline vorm küpsetuspaberiga.
-
Sega kokku või ja šokolaad ja kuumuta ettevaatlikult (ära keema lase, kui tahad kindel olla, sulata veevanni kohal) aeg-ajalt segades, kuni mõlemad on sulanud ja segu on ühtlane. Tõsta pott tulelt ja lase ca 10 minutit jahtuda.
-
Sega kokku kakao, jahu ja sool. Teises kausis sega munad suhkruga ja vahusta mikseriga heledaks vahuks. Sega hulka jahtunud šokolaadi-või segu ning vanilliekstrakt. Vahusta veel, kuni kõik on ilusti segunenud.
-
Sega suure lusika või spaatliga hulka varem kokkusegatud kuivained. Vala saadud tainas vormi ja küpseta 30 minutit. Lase enne vormist välja võtmist veidi jahtuda. Lõika ääred ära ja pane külmkappi katet ootama, ca 30 minutiks.
Kate
-
Maapähklivõist katte tegemiseks kuumuta maapähklivõid ettevaatlikult, pidevalt segades, kuni see muutub vedelaks. Kata oma kook ühtlase maapähklivõi kihiga ja silu laia spaatliga pealt ühtlaseks. Pane kook uuesti külmkappi seniks, kuni maapähklivõi taas tahkeks läheb (umbes 30 minutit või isegi rohkem).
Šokolaadipits
-
Šokolaadipitsi tegemiseks sulata tume hakitud šokolaad veevanni kohal. Joonista küpsetuspaberile oma koogi suurune ristkülik. Pane sulanud šokolaad kondiitripritsi sisse ja kasuta kõige pisemat otsikut, mis sul on (1-2 mm läbimõõduga). Pigista endale meeldiva mustriga pits joonistatud ristküliku sisse (sokolaad võib minna ka üle ristküliku äärte, pärast saab kuuma noaga ääred ilusti sirgeks lõigata). Tõsta nt lõikelaua abil "pits" külmkappi tahkuma (jäta lõikelaud vm tugev alus, millega pitsi tõstsid, samuti külmkappi pitsi alla, muidu ei saa seda välja tõsta ilma, et pits katki läheks. Anna šokolaadile tahkumiseks aega, umbes tunnist peaks piisama.
-
Tõsta kook suurele taldrikule või kandikule. Nüüd tuleb keeruline osa, ehk siis kuidas saada pits koogile ilma, et pits katki läheks. Keera šokolaadipits tagurpidi koogile, või kasuta laia külmikus seisnud spaatlit, et see pitsi alla ajada ja siis koogile tõsta. Ilusate tükkide lõikamiseks kuumuta terav nuga kuuma vee all (sel juhul kuivata see köögipaberiga pärast korralikult ära) või nt pliidi kohal ja lõika ettevaatlikult nelinurksed brownie'd.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.