Valged oad ´nduja ja gremolata pankoga
Print Recipe
´Nduja on vürtsikas Calabria vorst, tegelikult küll pigem vorstinaha sisse pistetud vürtsikas sealihapasteet, mis sobib suurepäraselt nii pastadesse kui pizzadele. Kellel seda ei õnnestu saada, võib sama rooga valmistada peeneks hakitud vürtsika chorizoga. Igal juhul üllatute, millise maitserohke roa võib saada lihtsatest valgetest ubadest.
Vaja läheb
- 2 tk sibul
- 3 tk küüslauguküünt
- 70 g ´ndujat (või jupp vürtsikat chorizot)
- 2 purki valgeid ube
- 600 ml kanapuljongit (Vaata toodet)
- suur peotäis lehtkapsast ehk kalet
- 1 spl sidrunimahla
- 120 ml panko riivsaia (Vaata toodet)
- 2 + 2 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- peotäis hakitud peterselli
- riivitud sidruni koort
Tee nii
-
Kuumuta pannil 2 spl oliiviõli ja prae viilutatud sibulad ja hakitud küüslauk klaasjaks. Lisa ´nduja ja prae, kuni see on sulanud (või prae peeneks hakitud chorizot). Lisa kurnatud oad. Sega, kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Lisa puljong. Keeda umbes 10-15 minutit, kuni osad oad on juba lagunenud. Lisa pestud ja hakitud lehtkapsas ja sidrunimahl. Keeda 1 minut, maitsesta soolaga ja tõsta tulelt. Kui oad keevad, valmista gremolata panko. Selleks prae 2 spl oliiviõlis panko riivsai kuldseks. Lisa hakitud petersell ja sidrunikoor. Maitsesta soolaga. Sega ja prae keskmisel kuumusel paar minutit, kuni pannilt hakkab tulema meeldivaid ürdi-sidruni aroome. Tõsta pann tulelt. Serveeri ube ürdise pankoga.
Märkused
Idee: Serious Eats
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Aitäh retsepti eest! Väga maitsev roog. Ndujat ei leidnud (kas keegi teab, kust seda saab?), tegin chorizoga. Juba teist korda, kui ausalt tunnistada ☺️ Juurde sobib tugevam valge vein.