Peedi-kitsejuustu pirukas karamellistatud seedermänniseemnetega
Print Recipe
Vaja läheb
- 1 pakk (400g) võiga lehttainast
- 150 g pehmet kitsejuustu
- 2 - 3 keedetud või röstitud peeti
- 100 g toorjuustu
- 2 spl seedermänniseemneid (Vaata siit)
- 2 spl pruuni suhkrut
- värsket tüümiani
- oliiviõli (Vaata siit)
- musta pipart (Vaata siit)
- Himaalaja soola (Vaata siit)
Tee nii
-
Sulata tainalehed laotades need küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 200°C-ni. Tee tainalehtedele madalad sisselõiked ca 1 cm kaugusele äärtest, torka keskossa kahvliga augukesed. Küpseta tainalehed ahjus kuldseks, ca 15 minutit. Maitsesta toorjuust soolaga ja sega seda korralikult, et toorjuust muutuks pehmemaks. Määri iga tainaplaadi keskossa ettevaatlikult spaatliga toorjuustu. Lõika peedid õhukesteks viiludeks. Võid kasutada poest ostetud keedetud peeti või peedid ise varem röstida. Mina röstisin peete küpsetuskotis soolahelveste, oliiviõli, küüslaugu, värske tüümiani ja rosmariiniga. Lõika kitsejuust viiludeks. Laota peedi ja kitsejuustu viilud ilusti toorjuustu kihi peale. Purusta peale pipart. Nirista peale pisut oliiviõli ja küpseta veel ahjus ca 10 minutit. Jälgi, et varem küpsetatud taina ääred kõrbema ei läheks. Vahepeal karamellista seedermänniseemned. Selleks rösti seemneid kergelt kuumal kuival pannil. Ole ettevaatlik, seemned on väikesed ja lähevad väga kiiresti kõrbema. Kui seemned on röstitud, puista neile õhukese kihina pruun suhkur ja raputa panni kergelt. Tilguta pannile pisut vett, sega kõik kiirelt läbi ja vala seemned koos karamelliga küpsetuspaberile jahtuma. Kui seemned on jahtunud ja karamell tahkunud, siis murra seemned üksteise küljest lahti. Serveerimiseks puista pirukatele karamellistatud seemneid ja värsket tüümiani. Nirista peale oliiviõli ja naudi!
Märkused
Meie veinisoovitus: Roosa vein Harmonie Rose AOC 2022
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.