Kale salat kitsejuustu ja seedermänniseemnetega
Print Recipe
Tõeline power-salat, mis sobib nii energiat andvaks lõunasöögiks kui lisandiks liha või kala kõrvale. Võib serveerida kohe peale valmimist soojalt, aga samamoodi on see maitsev ka jahtununa.
Vaja läheb
- 2 spl oliiviõli (Vaata siit)
- 1 suur küüs küüslauku
- 1 sibul
- 0,5 tl soola (Vaata siit)
- 0,5 tl roosuhkrut (Vaata siit)
- 2 spl palsamiäädikat (Vaata siit)
- 1 l hakitud värsket kalet
- 2 spl seedermänniseemneid (Vaata siit)
- 50 g pehmet kitsejuustu
- musta pipart (Vaata siit)
Tee nii
-
Haki sibul ja küüslauk peeneks. Prae need oliiviõlis klaasjaks koos soola ja suhkruga. Vala sibul ja küüslauk kaussi, lisa palsamiäädikas ja püreesta saumikseriga. Vala kaste hakitud kale peale, masseeri kätega kaste korralikult salatilehtedesse (kui kalet liiga vähe mudida, siis jääb see liiga kõva). Sega salatisse seedermänniseemned ja kitsejuust. Serveeri kohe soojalt või hiljem külmalt.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Mis hetkel salat soe on?
Retsepti kohasel kalet ei prae ega soojenda.
Tere Moonika!
Salat on kergelt soe kohe peale kokkusegamist, kuna värskelt pannilt tulnud sibula-küüslaugu kasutamise tõttu on kaste soe alguses!
Tervitades,
Juta
umami.ee
Minu absoluutne lemmik. Olen nüüdseks salatit teinud 4 korda ja ja aina rohkem vaimustun sellest.