Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Risoto Milano moodi (risotto alla Milanese)

Print Recipe

See on üks kõige klassikalisemaid Itaalia toite, mis sisaldab safranit. Erinevalt enamikust teistest risotodest, mis on omaette pearoaks, serveeritakse safraniga risoto juurde tihti veisekoodist osso buco’t või midagi muud, näiteks kammkarpe või isegi väikseid ribisid. Parim risoto tuleb, kui keeta ise puljong sibulast, porgandist ja sellerist, aga kui selleks aega ei ole, ajab asja ära ka heast kuubikust või kontsentraadist valmistatud puljong.

Vaja läheb

  • 4 dl risotoriisi (arborio, vialone nano või carnaroli)
  • 1 tk peeneks hakitud sibulat
  • 4 spl võid
  • 50 ml valget kuiva veini
  • 1,5-2 l aedviljapuljongit
  • 0,5 tl safraniniite (Vaata toodet)
  • 100 g riivitud parmesani juustu
  • maitse järgi pipart (Vaata toodet)
  • maitse järgi soola (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Valmista puljong ja hoia seda kuumana.

  2. Kuumuta paksu põhjaga potis 2 spl võid, lisa hakitud sibul ja prae segades klaasjaks. Lisa riis. Sega, kuni kõik terad on võised, ja kuumuta neid mõned minutid. Lisa vein. Lase minut keeda, vala juurde kulbitäis puljongit ja safran. Vähenda kuumust, sega ja lase risotol vaikselt podiseda, kuni peaaegu kogu vedelik on riisiterade sisse imbunud. Lisa järgmine kulbitäis puljongit ja sega uuesti kõik läbi.

  3. Jätka niimoodi puljongi riisi sisse keetmist, kuni riisiterad on pehmed, aga seest veel kergelt al dente. Risoto ei tohi olla kuiv, see peab olema kergelt kreemjas. Kui vaja, lisa enne tulelt võtmist veel veidi kuuma puljongit. Sega risoto sisse enamik riivitud juustust ja ülejäänud või. Maitsesta soola ja musta pipraga. Serveeri kohe omaette roana või liha/mereandide kõrvale.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

  1. Ma pole kunagi suurem asi riisisõber olnud ehk et söön, aga ei ole kindlasti mu esimeste valikute hulgas ja risottost olen mingil põhjusel alati mööda vaadanud, aga ükskord ühes restoranis mitte miski menüüs ei püüdnud pilku ja siis võtsin risotto ja sealt sai alguse üks armastus… Ja tükk aega tundus, et see imeline roog on ilmatuma keeruline ise teha… See imeline roog on ilmatuma lihtne ise teha ja sai minu jaoks alguse just siit, sellest klassikalise ristotto retseptist, mis ajas on saanud minu poolt lisandeid vastavalt tujule ja fantaasiale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad