Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Veiseribid seente, sibulate ja kakaovõiga

Print Recipe

Vaja läheb

  • 4 veiseribi
  • 3 + 2 spl kakaovõid
  • 1 sibul
  • peotäis värsket tüümiani
  • 3 loorberilehte (Saad siit)
  • 400 ml musta riisiäädikat (Saad siit)
  • 600 ml veisepuljongit (Saad siit võisiit)
  • 1 porgand
  • 3 küüslauguküünt
  • soola ja pipart (<a hreSaad siit ja siit)
  • 5 väikest punast sibulat
  • 15 šampinjoni
  • 1 spl mett

Tee nii

  1. Maitsesta ribid soola ja pipraga, puista üle 2spl hakitud kakaovõiga. Kuumuta ahi 160 kraadini. Prae ribid pannil mõlemalt küljelt pruuniks. Tõsta ribid ahjupotti. Lisa pannile, kus praadisid ribisid, purustatud küüslauk, viilutatud sibul ja porgand, ürdid. Puista peale 1spl kakaovõid ja prae keskmisel kuumusel mõned minutid. Vala pannile äädikas ja keeda, kuni vedeliku kogus on vähenenud. Lisa ka puljong ja keeda, kuni vedeliku kogus on 1/3 võrra vähenenud. Vala köögiviljad, ürdid ja puljong ahjuvormi ribide juurde. Kata fooliumi või kaanega ja küpseta 4 tundi, kuni liha on ülipehme.

  2. Enne ribide valmimist keeda soolaga maitsestatud vees kooritud poolitatud sibulaid ja šampinjone mõned minutid. Kurna ja puista neile 2spl kakaovõid ning vala pannile. Prae keskmisel kuumusel ca 10 minutit, maitsesta soola, pipra ja meega. Lisa klaasitäis ribide küpsemisel tekkinud vedelikku seentele-sibulatele ja keeda madalal kuumusel 5 minutit.

  3. Serveeri ribisid kartulite (praetud, ahjukartul või püree) ja värske salatiga.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad