Lihtne krõbe ciabatta karulauguvõiga
Print Recipe
Sõtkumisvaba tainas, millest valmib kaks pealt krõbedat ja seest imeliselt pehmet heledat ciabattat. Määri värskele ciabattale karulaugu- või ürdivõid, serveeri suviste magusate tomatitega.
Vaja läheb
ciabatta jaoks
- 400 ml käesooja vett
- 7 g kuivpärmi (Saad siit)
- 1 tl suhkrut
- 600 g Antigrumi nisujahu (Saad siit)
- 2 tl soola (Saad siit)
karulauguvõi jaoks
- 100 g võid
- ~30 lehte karulauku
- maitse järgi soola (Saad siit)
Tee nii
-
Sega kausis vesi, suhkur ja pärm ning lase segul 10 minutit seista. Võta suurem kauss, lisa 500 g nisujahu ja sool, sega läbi. Ülejäänud jahu läheb pärast pätside vormimisel tarvis. Lisa jahusegule vedelik. Sega kõik kenasti kokku. Sõtkuda ei ole tarvis. Kata kauss puhta rätikuga ja lase tainal 1,5-2 h kerkida.
-
Kalla nüüd lauale veel peotäis jahu ja kummuta kohev tainas ettevaatlikult jahule. Tee pisut jahuga kokku. Lõika tainas pooleks ja vormi õrnalt kaks piklikku pätsikest. Keera efektiks tainale väike vint sisse ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
-
Soojenda ahi 230 kraadini, lisa ahju ka väike kuumakindel kauss veega. Küpseta ciabattasi 20 - 25 minutit.
-
Karulaugu- või muude ürtidega määrdevõi tegemiseks sega hakitud karulauk/ürdid, toasoe või ja sool kokku. Kui teed karulauguvõi varem valmis, siis säilita seda külmkapis ja võta 15 minutit enne serveerimist välja, siis on seda mõnusam määrida.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.