Kana-satay maapähklikastmega
Print Recipe
Vaja läheb
- 500 g kanafileed või kintsuliha (pisikesteks tükkideks lõigatud)
- bambusvardaid
Vürtsisegu kana marineerimiseks
- 0,5 tl purustatud koriandriseemneid (Vaata siit või siit)
- 1 tl purustatud sidrunheina (Vaata toodet)
- 2 tk väikest sibulat
- 1 tk küüslauguküünt
- 0,5 tl tšillihelbeid (Vaata toodet)
- 1 tl kurkumit (Vaata siit )
- 1 tl austrikastet (Vaata toodet või siit)
- 2 tl kecap manis’d (Vaata toodet)
Maapähklikastme jaoks
- 100 ml kookospiima (Vaata toodet)
- 100 ml maapähklivõid (Vaata toodet)
- 1/2 tk väikest sibulat, riivitud
- 2 spl tumedat sojakastet (Vaata siit või siit)
- 1 tl pruuni suhkrut (Vaata siit)
- 1/2 tl tšillihelbeid (Vaata toodet)
Tee nii
-
Sega kõik vürtsisegu koostisained kokku. Lisa kanatükkidele ja sega hästi läbi, nii et kõik kanatükid oleksid seguga koos. Kata kilega ja lase külmkapis 5–6 tundi seista.
-
Maapähklikastme tegemiseks sega kokku maapähklivõi, kookospiim, sibul, sojakaste, suhkur ja tšilli. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ja eemalda tulelt.
-
Leota vardaid enne kasutamist 0,5 tundi vees. Aja igasse vardasse 5–6 pisikest kanatükki. Grilli, kuni liha on küps. Serveeri maapähklikastme ja värske kurgi viiludega.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Tere!
Meil on tulemas Bali õhtu, tellisin siis igasugu kastmeid ja maitseaineid ka Umamist. Tekkis küsimus Sate kohta. Vaatan retsepte üle maailma Sate kohta. Kui väikseks ikkagi peaks kana hakkima? Suhteliselt pudruks, Et sefa oleks hea ümber pulga voolida?
Tervitab
Keili
Tere Keili. Väga vahva õhtu on teil plaanis! Kui tahta teha Bali moodi satay vardaid, siis peaks põhimõtteliselt kana hakklihaks hakkima. See retsept siin on rohkem Tai satay varraste moodi, mille puhul on kasutatud kana tükke, selliseid 1 tl suuruseid umbes. Tervitades ja toredat peoõhtut soovides, Juta umami.ee