Kammkarbid ja soba nuudlid sidrunheinaga
Print Recipe
Vaja läheb
- 12 tk kammkarpi (või suurt krevetti)
- 4 spl kuivatatud sidrunheina (Vaata toodet)
- 1 tl jahvatatud sidrunheina (Vaata toodet)
- 240 g soba nuudleid (Vaata siit või siit)
- 6 spl maapähkliõli (Vaata toodet)
- soola, pipart
- maitse järgi laimimahla
Tee nii
-
Aja 0,5 l vett, millesse on lisatud kuivatatud sidrunheina tükid, keema. Tõsta tulelt, kata kaanega ja lase 20 minutit tõmmata.
-
Sega kokku 4 spl õli ja jahvatatud sidrunhein. Sega saadud segusse kammkarbid või krevetid nii, et kõik saaksid seguga kaetud. Kata kammkarbid toidukilega ja pane pooleks tunniks külmkappi marineeruma.
-
Eemalda sidrunheinaga maitsestunud veest sidrunheina tükid. Aja vesi uuesti keema ja keeda soba nuudleid ca 3 minutit (või nii kaua, kui nuudlite pakendil on näidatud). Kurna (jäta 3 spl vedelikku alles) ja sega nuudlite hulka ülejäänud 2 spl õli. Maitsesta nuudlid soola ja pipraga. Kuumuta pann ja prae kammkarpe või krevette mõlemalt poolt 2 minutit.
-
Eemalda kammkarbid pannilt, aga lisa pannile 3 spl sidrunheinaga maitsestatid nuudlite keetmise vedelikku. Keeda, kuni vedelikku väheneb umbes poole võrra, maitsesta saadud kastet soola ja pipraga. Tõsta kammkarbid (või krevetid) ja soba nuudlid taldrikule. Vala peale kastet, tilguta peale pisut laimimahla ning serveeri!
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.