Yuzu koor

13.99 


Kliendi hinnang:
5.00 out of 5
(2 arvustust)

Laos

Vali kogus:
  • Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Yuzu koor, 20g. 

Yuzu koor toitude maitsestamiseks. Yuzu on Jaapanis metsikult kasvav tsitruseline, selle koort kasutatakse erinevates Jaapani roogades. Maitselt on yuzu unikaalne, äärmiselt aromaatne, ühtaegu hapukas-mõrkjas-magus. Vili meenutab välimuselt väikest greipfruuti, kuna arvatakse, et yuzu on tekkinud metsiku hapu mandariini ja sidruni ristamisel. Yuzut on Jaapanis kasutatud juba Tangide dünastiast alates, mil see oli populaarne ka vannivee lõhnastaja ja rikastajana. 

Yuzu kasutamine

Jaapani köögis kasutatakse yuzu hapukat koort tihti roogade serveerimisel ja kaunistamisel, sellest valmistatakse marmelaadi ja kasutatakse küpsetistes, puistatakse miso supile ja kastmetesse (nt Jaapani ponzu kaste). 
* Sellest võib teha ka aromaatset teed.
* Proovi maitsestada yuzuga grillkala, puista salatitele või küpseta yuzu-toorjuustukooki. 
* Tõelise gurmee-elamuse saamiseks puista yuzut austritele või capracciole, maitsesta vaarika sabayon´i või grillitud virsikuid…

Retseptid yuzuga:

* beseekatte ja yuzuga rabarberikook mandlipõhjal
Shichimi togarashiga ahjuribid
Ahjukala yuzuga fenkoli salatil

 

  • Tootja: Terre Exotique
  • Riik: Jaapan
  • Toote kaal: 20g

2 arvustust tootele Yuzu koor

  1. 5 out of 5

    Trühvlid, jäätised, keeksid. Sobib tonkaoa, kardemoni ja pekaanipähkliga. 🙂

  2. 5 out of 5

    Maitsestan sellega kala – teen karpkala( hõõrun naha sisse segu, kus on 3 tl meresoola, 1 tl suhkrut, yuzu koort ja suitsutatud Penja valget pipart) ja küpsetan ahjus. Saab imehea. Kõhtu läheb muidugi hakitud küüslauk segatud tilli ja vähese majoneesiga -sab imehea.

Lisa arvustus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga