Korea riisipasta ehk rice cakes

5.99 


Kliendi hinnang:
5.00 out of 5
(9 arvustust)

Laos

Vali kogus:
  • Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Korea riisipasta ehk rice cakes 600 g (3 x 200 g väiksemat pakki)

Korea riisipasta ehk rice cakes ehk garaetteok on Korea köögis levinud gluteenivabad paksud vetruvad riisijahust valmistatud “pulgad” (otse tõlgituna riisikoogid). Riisikoogid võivad olla erineva kujuga, neid siin nimetatakse veel ka rice sticks ehk tõlkes riisipulgad. Neist valmistatakse Koreas väga armastatud tänavatoitu topokkit (teiste nimedega ka ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki või tteokbokki), milles mõnusalt tihked riisipulgad on üle valatud kuuma ja enamasti vürtsika kastmega. Riisikooke nauditakse ka lihtsalt grillituna, kastetuna mee või sojakastme sisse, neist valmistatakse ka suppi nimega tteokguk, mida traditsiooniliselt nauditakse Korea uusaastal. Veel armastavad korealased riisikoogidega tteok-gochi‘t – pannil pruunistatud riisikoogivardad tomatikastmes ning gungjung-tteokbokki’t (tuntud ka nimega royal court tteokbokki) – riisikoogid koos õhukeste veiseviilude ja aedviljadega mittevürtsises sojakastmes. Eriti popp on Koreas veel toit nimega ra-bokki, mis on kombinatsioon topokki’st ning ramen-nuudlites, millele sageli lisatakse veel keedumuna ja rohelist sibulat.

Vürtsikas topokki gochujang’i ehk Korea tšillipastaga
Vaja läheb:
400 g riisikooke ehk rice cakes
3 tassi vett
1 tl gochugarut ehk Korea tšillipulbrit
1 spl gochujangi ehk Korea tšillipastat
1 tl purustatud küüslauku
1 spl suhkrut
1 1/2 spl sojakastet
3 – 6 tk shiitake seent (leotatud ja viilutatud)
2 tassi jagu Hiina kapsast (jämedalt hakitud)

Leota riisikooke ~tunnike vees. Sega potis kokku vesi, gochujang, gochugaru, küüslauk, suhkur, sojakaste ja aja keema. Lisa seened, viilutatud Hiina kapsas ja riisikoogid. Lase taas keema ning kuumuta siis tasasel tulel umbes 3 minutit, keera kuumus ära ja lase veel roal potis mõnda aega tõmmata, selle käigus kaste pakseneb. Serveeri rohelise sibula ja mustade seesamiseemnetega.

Koostisosad: riis 99,1%, sool, happesuse regulaator E330, alkohol. Säilita jahedas, kuivas ja päikese eest kaitstult.
Pakend sisaldab niiskusekogujat – mitte süüa! Eemalda niiskusekoguja kohe pärast pakendi avamist.

Toitumisalane teave 100 g kohta:
energia: 963 kJ / 238 kcal
rasvad: 0 g
– millest küllastunud 0 g
süsivesikud: 55 g
– millest suhkruid 2,2 g
valgud: 4,53 g
sool: 0,33 g

  • Tootja: matamun
  • Riik: Lõuna-Korea
  • Toote kaal: 600g

9 arvustust tootele Korea riisipasta ehk rice cakes

  1. 5 out of 5

    yum!!

  2. 5 out of 5

    Kui ise riisipasta tegemisega hakkama ei saa (või ei viitsi), siis ideaalne ost. Super tteokbokki jaoks.

  3. 5 out of 5

    Meie pere retsept: – küüslauk, sibul, krevetid, piprapasta gochujang (natuke), vesi ja riisipasta.

  4. 5 out of 5

    Kas olete proovinud riivitud juustuga. Vága maitsev. Kastmele ma láhenen loominguliselt ja lōpus panen riivjuustu. Kaane peale ja lasen sulada

    • Riivjuust sobib siia kindlasti suurepäraselt! 🙂

  5. 5 out of 5

    jah

  6. 5 out of 5

    Jah, proovid korra, jäädki sööma. Korea tulisust mu eeslase kóht ei kannata, aga panen fantaasia tööle ja segan kokku kóikvóimalikke leemekesi, mille sees siis riisikooke keedan. Tekstuur tekitab sóltuvust. Sobib tóesti kóigega. Mu lemmik: vóimalikult vürtsikas köögiviljaleem natukese tomatipastaga ja kui koogikesed keedetud, pudistan rohelist sibulat ja keedumuna sisse.

  7. 5 out of 5

    Imelised Korea riisikoogid, mis tekitab sõltuvust.
    Imelihtne teha ning sobib pea iga kastmega – kujutlusvõime on ainus piir!
    Kui suurus on hirmutav, võib need läbi keeta ning pooleks lõigata enne kastmele lisamist (aeganõudev ning üsna mõtetu, kuid tehtav), eriti kui rooga serveeritakse ka väiksemale lapsele.
    Väga meeldib, et see toode tuleb suures pakis, kus sees on omakorda 3 väikest pakki – ideaalne ühe portsjoni jaoks.

  8. 5 out of 5

    Mönusad,tekitavad sõltuvust.

  9. 5 out of 5

    Sõltuvust tekitav vetruv tekstuur!

    Meie lemmik viis riisipasta kasutuseks on teha sellega jaapani karrit.
    Meie retsept:
    https://umami.ee/toode/jaapani-kuldne-karri/
    Või selle mahedam/teravam versioon – valida omal hinnangul
    Mahedad grillvorstid vmt grillvorst
    Porgand (1 keskmisest suurem)
    Kartul (3-5 olenevalt suurusest)
    Sibul
    Riisipasta lisame lõpus, et nad liiga pehmeks ei läheks.

    1 pakk riisipastat poole karri bloki kohta piisab, seega ühest riisipasta ostust jätkub mitmeks korraks! Kõrvale võib süüa ka riisi, et sööki pikemalt jätkuks.

    • Oo, põnev, aitäh jagamast! 🙂

Lisa arvustus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga