Uus

Korea riisipasta ehk rice cakes

4.73 


Laost otsas

  • Laost otsas
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al. 30EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Korea riisipasta ehk rice cakes 600 g (3 x 200 g väiksemat pakki)

Korea riisipasta ehk rice cakes ehk garaetteok on Korea köögis levinud gluteenivabad paksud vetruvad riisijahust valmistatud “pulgad” (otse tõlgituna riisikoogid). Riisikoogid võivad olla erineva kujuga, neid siin nimetatakse veel ka rice sticks ehk tõlkes riisipulgad. Neist valmistatakse Koreas väga armastatud tänavatoitu topokkit (teiste nimedega ka ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki või tteokbokki), milles mõnusalt tihked riisipulgad on üle valatud kuuma ja enamasti vürtsika kastmega. Riisikooke nauditakse ka lihtsalt grillituna, kastetuna mee või sojakastme sisse, neist valmistatakse ka suppi nimega tteokguk, mida traditsiooniliselt nauditakse Korea uusaastal. Veel armastavad korealased riisikoogidega tteok-gochi‘t – pannil pruunistatud riisikoogivardad tomatikastmes ning gungjung-tteokbokki’t (tuntud ka nimega royal court tteokbokki) – riisikoogid koos õhukeste veiseviilude ja aedviljadega mittevürtsises sojakastmes. Eriti popp on Koreas veel toidt nimega ra-bokki, mis on kombinatsioon topokki’st ning ramen-nuudlites, millele sageli lisatakse veel keedumuna ja rohelist sibulat.

Vürtsikas topokki gochujang’i ehk Korea tšillipastaga
Vaja läheb:
400 g riisikooke ehk rice cakes
3 tassi vett
1 tl gochugarut ehk Korea tšillipulbrit
1 spl gochujangi ehk Korea tšillipastat
1 tl purustatud küüslauku
1 spl suhkrut
1 1/2 spl sojakastet
3 – 6 tk shiitake seent (leotatud ja viilutatud)
2 tassi jagu Hiina kapsast (jämedalt hakitud)

Leota riisikooke ~tunnike vees. Sega potis kokku vesi, gochujang, gochugaru, küüslauk, suhkur, sojakaste ja aja keema. Lisa seened, viilutatud Hiina kapsas ja riisikoogid. Lase taas keema ning kuumuta siis tasasel tulel umbes 3 minutit, keera kuumus ära ja lase veel roal potis mõnda aega tõmmata, selle käigus kaste pakseneb. Serveeri rohelise sibula ja mustade seesamiseemnetega.

Koostisosad: riis 99,1%, sool, happesuse regulaator E330, alkohol. Säilita jahedas, kuivas ja päikese eest kaitstult.
Pakend sisaldab niiskusekogujat – mitte süüa! Eemalda niiskusekoguja kohe pärast pakendi avamist.

Toitumisalane teave 100 g kohta:
energia: 963 kJ / 238 kcal
rasvad: 0 g
– millest küllastunud 0 g
süsivesikud: 55 g
– millest suhkruid 2,2 g
valgud: 4,53 g
sool: 0,33 g

  • Tootja: matamun
  • Riik: Lõuna-Korea
  • Toote kaal: 600g

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Korea riisipasta ehk rice cakes”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga