Korea rice cakes viilud
6.99 €
Laos
- Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
-
14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
Tagastatud kaup peab olema kasutamata ja originaalpakendis.
Tagastuse juurde lisada ostu tõendav dokument -
Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
Kui ostate alates 30 eurost, siis postitame teile pakiautomaati tasuta. Kulleriga -50%
- Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.
Korea rice cakes viilud
Korea rice cakes viilud, 600 g (pakendatud eraldi mugavatesse 200 g portsjonpakkidesse). Korea riisipasta viilutatud kujul ehk tteokguk tteok. Korea riisipasta ehk rice cakes ehk garaetteok on Korea köögis levinud gluteenivabad paksud vetruvad riisijahust valmistatud “pulgad” (otse tõlgituna riisikoogid). Riisikoogid võivad olla erineva kujuga, neid siin nimetatakse ka rice cake slices või rice cake discs. Viilutatud riisikookidest tehakse suppi nimega tteokguk, mida traditsiooniliselt nauditakse Korea uusaastal. Tteokguk või dduk guk on selgeleemeline supp, valmistatud kas nt anšoovise, kana- või vegan puljongist, traditsiooniliselt kasutatakse selle tegemisel aga veisepuljongit. Tteokguk’i valmistamine sõltub paljuski pere eelistustest, traditsiooniliselt on supi sisuks peale riisikookide ka muna, nori lehed, roheline sibul ja veiseliha, suppi võib lisada ka Korea pelmeene (siis on supi nimeks tteok-manduguk).
Riisikookidest valmistatakse ka Koreas väga armastatud tänavatoitu topokki‘t (teiste nimedega ka ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki või tteokbokki), milles mõnusalt tihked riisipulgad on üle valatud kuuma ja enamasti vürtsika kastmega. Riisikooke süüakse ka lihtsalt grillituna, kastetuna mee või sojakastme sisse. Veel armastavad korealased riisikoogidega tteok-gochi‘t – pannil pruunistatud riisikoogivardad tomatikastmes ning gungjung-tteokbokki’t (tuntud ka nimega royal court tteokbokki) – riisikoogid koos õhukeste veiseviilude ja aedviljadega mittevürtsises sojakastmes. Eriti popp on Koreas veel toit nimega ra-bokki, mis on kombinatsioon topokki’st ning ramen-nuudlitest, millele sageli lisatakse veel keedumuna ja rohelist sibulat.
Mõnusa vokiroa nian gao retsepti rice cake viiludega leiad siit ja supi ehk tteokguk retsepti leiad siit (ingl k).
Koostisosad: riis 99,1%, sool, happesuse regulaator E330, alkohol. Hoida kuivas ja päikesevalguse eest kaitstult.
Toitumisalane teave 100 g kohta:
energia: 963 kJ / 238 kcal
rasvad: 0 g
– millest küllastunud 0 g
süsivesikud: 55 g
– millest suhkruid 2,2 g
valgud: 4,53 g
sool: 0,33 g
- Tootja: Matamun
- Riik: Lõuna-Korea
- Toote kaal: 600g
Liia –
Võtsin prooviks ja täitsa meeldib. Vaja veel erinevates roogades katsetada, aga õnneks ideid jätkub.
Kristi –
Juba mitmes kord tellin. Mõnusad nätsked riisikoogikesed, lisan koreapärasele wokile nt riisiduudlite asemel.