Kleepuv riis (sticky rice ingl k), 1kg
4.99 €
Laos
- Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
-
14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
Tagastatud kaup peab olema kasutamata ja originaalpakendis.
Tagastuse juurde lisada ostu tõendav dokument -
Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
Kui ostate alates 30 eurost, siis postitame teile pakiautomaati tasuta. Kulleriga -50%
- Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.
Kleepuv riis, 1kg.
Kõrge tärklisesisaldusega valge riis. Kasutatakse Tai ja teistes Aasia köögis nii soolaste roogade kõrvale kui dessertides. Näiteks valmistatakse kleepuvast riisist ühte Tai köögi kuulsamat desserti – sticky rice ja mango (kleepuv riis ja mango), milles valminud kleepuvasse riisi lisatakse kookospiima, lõigatakse kõrvale küpse mango viilud ja puistatakse üle seesamiseemnetega. Leota 20-30 minutit ja keeda madalal tulel (100g riisi kohta 200 ml vett) ca 15 minutit, kuni vesi on aurustunud.
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energia: 1507 kJ / 55 Kcal
Rasvad: 0,5 g
– millest küllastunud 0,2 g
Süsivesikud: 81 g
– millest suhkruid 0 g
Valgud: 6,8 g
Sool: 0 g
- Tootja: Better
- Riik: Tai
- Toote kaal: 1kg
Retseptid selle tootega
4 arvustust tootele Kleepuv riis (sticky rice ingl k), 1kg
Sulle võib meeldida ka…
Mangopüree
Mangopüree Mangopüree. Magusatest Kesar (850g) ja Alphonso (450g) mangodest valmistatud mangopüreed....
Eero Eelmaa –
Hea riis, sobib hästi arutamiseks. Eelduseks muidugi on piisavalt leotamine, et saada head tulemust.
Ise olen kas õhtul likku pannud ,et järgmine päev teha või siis kohe hommikul ,et peale lõunat see arutada. Peab jälgima muidugi ,et liiga pehmeks ei auruta. Õpetusi muidugi internetis palju kuidas “sticky Rice’i” teha.
Veikko Martin –
Kohalikud seda riisi ei keeda. Aurutamine on selle riisi õige valmistamise viis.
Gerli | Umami –
Veikko, see on tõesti hea tähelepanek. Et valmistada seda riisi eriti autentselt ja saavutada maksimaalselt hea tulemus, siis traditiooniliste meetodite kohaselt võiks riisi enne kuni 3 tundi leotada ning seejärel see valmis aurutada.
Aria –
Ostsin seda koreapäraste riisiputrude valmistamiseks, milleks see tõesti sobib nagu valatud. Ära keedetuna on riisiteha ümber palju rohkem tärkliserikast piimjat massi, seega riis ei jää teraline, vaid pigem selline pudrulikum. Väga hea ka näiteks hautiste tegemiseks. Ainuke probleem, mis mul selle riisiga tekkinud on, on see, et ta tahab väga kergesti põhja keeda. Potil peab kogu aeg silma peal hoidma, riisi seal sees segama, sest tärklise suurem sisaldus hakkab ka põhja külge paremini. Aga pärast 15 minutit valvsust on riis keenud (võib lasta veel järelküpseda 5-10 minutit soojas) ning mõnus roog valmis!
Eva –
Olen sellest riisist ka kõige tavalisemat riisiputru teinud piimaga. Tuleb mõnusalt paks puder ja maitseb hea.