5781-2_Wasabi_pasta1.jpg
mustade_seesamiseemnetega_tuunikalasuupiste3.jpgwakame_salat_ja_nori_rull3.jpgzaru_soba3.jpg

Wasabi pasta

1.99 €


Kliendi hinnang:
5 out of 5
(1 kliendi arvamus)

Laos

Vali kogus:
  • Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al. 30EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Wasabi pasta

Wasabi pasta. Tuubis 43 g. Jaapani mädarõigas. Wasabit kasutatakse näiteks koos sojakastmega nii tempura, sushi kui ka sashimi juurde. Veel võib wasabit lisada steigile, külmadele soba nuudlitele või näiteks salatile.

Kas teadsid? Wasabi on Jaapani mägistel aladel metsikult kasvanud juba iidsetest aegadest ja olnud osa jaapanlase elust juba sajandeid. Vanasti kasutati Jaapanis wasabit nii toidus kui ka meditsiinis. Riivitud wasabi mida süüakse sushi või sashimiga on lõigatud paksust, mügarlikust wasabi taime juurest, kuid jaapanlased söövad ka varsi, lehti ning õisi. Varsi ning lehti saab ka marineerida või tükeldatult suppide või köögivilja toitude peale puistata. Wasabit peetakse väärtuslikuks vürtsiks kuna selle taim on õrn ning saab kasvada vaid kindlates tingimustes. Wasabi taim saab kasvada vaid selgetes mäe ojades, suhteliselt külmas põhja poole jäävas keskkonnas kus on aasta läbi stabiilsed ilmastikutingimused.

Vürtsikus mida koged tšillipipra söömisel võib tihti tunduda valus. Sellepärast, et vürtsikad komponendid nagu kapsaitsiin või piperiin tekitavad kuuma tunde stimuleerides valu retseptoreid keelel ja suus. Wasabi on erinev, kuna selle vürtsikad elemendid liiguvad suust ninasõõrmetesse, stimuleerides limaskesti. Jaapanlased kutsuvad seda ergast kipitust, mis wasabi loob sõnaga “tsuun”, mis kirjeldab wasabi lühikest, teravat ja võimsat sensatsiooni.
Wasabi kipitava efekti ninale tekitab allüülne sinepiõli, aga seda ei esine wasabis enne kui juur on riivitud. Riivimine lagundab wasabi raku stuktuuri ja aktiveerib mürosinaasi nimelist ensüümi.  See ensüümi reaktsioon lagundab sinepiõli glükosiide et toota allüülset sinepiõli. 

Wasabi pasta mis on välja jäetud võib uuesti ellu äratada kui lisada paar tilka sidrunimahla. Need kes ei talu vürtsikust, või soovivad lihtsalt mahedamat wasabi maitset, võivad wasabi pastat enne serveerimist veidi kuumutada.

*Sega wasabi võiga, et saada maitsev määre steigile või röstsaiale.

*Lisa wasabit majoneesile, et saada vürtsikas dipp köögiviljadele või praetud toidule

*Lahusta wasabi valge veini äädikas, et saada värskendav kaste salatile

Koostisosad: vesi, mädarõigas 20%, magusaine E420, taimeõli, sool, sidrunhape (E330), paksendaja E415, sinepiseemne ekstrakt, värvained E102, E133.

Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energia: 1082kJ / 258 Kcal 
Rasvad: 9,2 g
   – millest küllastunud 2,9 g
Süsivesikud: 39 g
   – millest suhkruid <8,2 g
Kiudained: 1,3 g
Valgud: 3,8 g
Sool: 5,8 g

Koostisosad: vesi, mädarõigas 20%, magusaine E420, taimeõli, sool, sidrunhape (E330), paksendaja E415, sinepiseemne ekstrakt, värvained E102, E133.

Retseptid wasabiga:

Lõhe nori rull ja wakame-seesami salat Ume ploomiga
Tuunikalasuupisted mustade seesamiseemnetega
Zaru soba

  • Tootja: King Zest
  • Päritolumaa: Hiina
  • Kaal: 43g

Teised arvavad nii

  1. 5 out of 5

    (kasutaja)

    Hea hinnaga wasabi sushi maitsestamiseks. Wasabiga lõhe oli ka väga hea.

Lisa arvustus