%
wasabipulber

Wasabi pulber

2.67  -15%Tavahind 3.14 


Laos

Vali kogus:
  • Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al. 30EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Wasabi pulber, 30g

Wasabi pulber ehk Jaapani mädarõika pulber. Ei sisalda kustlikke lisaaineid. Tuline jaapani maitseaine, mis sobib suurepäraselt sushile, sashimile või  külmadele soba nuudlitele, aga ka steigile, mereannisalatile, dim sumile ja muudele Aasia roogadele.

Kas teadsid? Wasabi on Jaapani mägistel aladel metsikult kasvanud juba iidsetest aegadest ja olnud osa jaapanlase elust juba sajandeid. Vanasti kasutati Jaapanis wasabit nii toidus kui ka meditsiinis. Riivitud wasabi mida süüakse sushi või sashimiga on lõigatud paksust, mügarlikust wasabi taime juurest, kuid jaapanlased söövad ka varsi, lehti ning õisi. Varsi ning lehti saab ka marineerida või tükeldatult suppide või köögivilja toitude peale puistata. Wasabit peetakse väärtuslikuks vürtsiks kuna selle taim on õrn ning saab kasvada vaid kindlates tingimustes. Wasabi taim saab kasvada vaid selgetes mäe ojades, suhteliselt külmas põhja poole jäävas keskkonnas kus on aasta läbi stabiilsed ilmastikutingimused.

Vürtsikus mida koged tšillipipra söömisel võib tihti tunduda valus. Sellepärast, et vürtsikad komponendid nagu kapsaitsiin või piperiin tekitavad kuuma tunde stimuleerides valu retseptoreid keelel ja suus. Wasabi on erinev, kuna selle vürtsikad elemendid liiguvad suust ninasõõrmetesse, stimuleerides limaskesti. Jaapanlased kutsuvad seda ergast kipitust, mis wasabi loob sõnaga “tsuun”, mis kirjeldab wasabi lühikest, teravat ja võimsat sensatsiooni.
Wasabi kipitava efekti ninale tekitab allüülne sinepiõli, aga seda ei esine wasabis enne kui juur on riivitud. Riivimine lagundab wasabi raku stuktuuri ja aktiveerib mürosinaasi nimelist ensüümi.  See ensüümi reaktsioon lagundab sinepiõli glükosiide et toota allüülset sinepiõli. 

Kasutamine: wasabi-pasta valmistamine – lisa kaussi 5 tl pulbrit sing sellele omakorda 3 tl vett, sega hoolikalt. Juhendi kohaselt tuleks kausike seejärel üheks minutiks tagurpidi lauale asetada, see annab pastale maksimaalse teravuse. Valmis wasabi pasta mis on välja jäetud võib uuesti ellu äratada kui lisada paar tilka sidrunimahla. Need kes ei talu vürtsikust, või soovivad lihtsalt mahedamat wasabi maitset, võivad wasabi pastat enne serveerimist veidi kuumutada.

*Sega wasabi võiga, et saada maitsev määre steigile või röstsaiale.

*Lisa wasabit majoneesile, et saada vürtsikas dipp köögiviljadele või praetud toidule

*Lahusta wasabi valge veini äädikas, et saada värskendav kaste salatile

Koostisosad: mädarõigas 76%, SINEP 14%, tapiokitärklis, Jaapani mädarõigas 2%

Toitumisalane teave 2,1 g kohta:
Energia: 42kJ / 10 Kcal 
Rasvad: 0 g
   – millest küllastunud 0 g
Süsivesikud: 1 g
   – millest suhkruid <1 g
Valgud: 0 g
Sool: 0 g
  • Tootja: S&B
  • Riik: Jaapan

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Wasabi pulber”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga