Maisijahu tortillade, empanadade jt valmistamiseks

Maisijahu tortillade, empanadade jt valmistamiseks
  • gluteenivaba

4.75 


Kliendi hinnang:
4.50 out of 5
(2 arvustused)

Laost otsas

  • Toode on otsas
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al. 30EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Maisijahu tortillade, empanadade jt valmistamiseks 

Maisijahu tortillade, empanadade, tacode, enchiladade, tamale, quesadillade, pupusade, gorditade, sopade jt valmistamiseks. 1kg. Kõrge valgusisalduse ja madala rasvasusega jahu maisist.

Tortillade valmistamiseks lisa 240ml jahule 360ml vett, 1/4tl soola. Saab 16-19 tortillat. 

Koostis: kustutatud lubjaga töödeldud maisist tehtud jahu.
Gluteenivaba!

Traditsiooniline tortiljajahu, mille valmistamiseks eemaldatakse maisitera kest töötluse käigus. Maisiterade töötlusprotsessi nimi pärineb asteegi/nahua keeltest ning see on hispaania keelde üle võetud kujul “nixtamalización”. Protsessi käigus kuumutatake  kuivatatud maisiteri leeliselises lahuses (nt kustutamata lubjaga) ja jäetakse siis sellese vedelikku ligunema. Selle käigus muutub maisitera kest pehmeks ja hõlpsalt eemaldatavaks ning ühtlasi muutub maisitera keemiline koostis. Tänu toimuvatele keemilistele muutustele on nii töödeldud mais palju paremini seeditav ja keha saab sealt kätte sellised toitained, mida tavalisest maisist ei saa (näiteks foolhape – Mehhikos soovitatakse rasedatel tortiljasid süüa). Pärast leotamist valatakse vedelik ära, pestakse maisiterad läbi ja traditsiooniliselt hõõruti neid käte vahel, et kestad eraldada. Kestadeta maisiterad ongi nüüd need, millest kas valmistatakse kohe tainas tortiljade/tamali/vm valmistamiseks või siis kuivatatakse ja jahvatatakse terad ära. Tõtt-öelda on see väga väärt toiduaine, kuna just tänu sellele erilisele töötlusele on see väga toitainerikas. /Allikas: Anni Oja/

 

Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energia: 359 kcal
Rasvad: 4,0 g
– millest küllastunud 0,8g
Süsivesikud: 69 g
– millest suhkruid 0,25 g

Kiudained 6,5g
Valgud:8,3 g
Sool: 0,0 g

 

  • Tootja: Maseca
  • Päritolumaa: Itaalia
  • Kaal: 1kg

Retseptid selle tootega

2 arvustust tootele Maisijahu tortillade, empanadade jt valmistamiseks

  1. 5 out of 5

    (toote omanik)

    Jahu on üsna tugeva maisi lõhnaga, ent tortillad tulid väga hea, õrnalt maisise maitsega. Olen vaimustuses, kui kiirelt ja lihtsalt see kõik käis!

  2. 4 out of 5

    (toote omanik)

    Tortillas made with this flour have a very nice texture and flavor. Probably possible to make tamales with it as well.

Lisa arvustus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga