Maisijahu tortillade, empanadade jt valmistamiseks
  • bio

4.98 


Kliendi hinnang:
4.67 out of 5
(3 arvustust)

Laos

Vali kogus:
  • Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al. 30EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Maisijahu tortillade, empanadade jt valmistamiseks 

Maisijahu tortillade, empanadade, tacode, enchiladade, tamale, quesadillade, pupusade, gorditade, sopade jt valmistamiseks. 1kg. Kõrge valgusisalduse ja madala rasvasusega jahu maisist.

Tortillade valmistamiseks lisa 240ml jahule 360ml vett, 1/4tl soola. Saab 16-19 tortillat. 

Koostis: kustutatud lubjaga töödeldud maisist tehtud jahu.
Gluteenivaba!

Traditsiooniline tortiljajahu, mille valmistamiseks eemaldatakse maisitera kest töötluse käigus. Maisiterade töötlusprotsessi nimi pärineb asteegi/nahua keeltest ning see on hispaania keelde üle võetud kujul “nixtamalización”. Protsessi käigus kuumutatake  kuivatatud maisiteri leeliselises lahuses (nt kustutamata lubjaga) ja jäetakse siis sellese vedelikku ligunema. Selle käigus muutub maisitera kest pehmeks ja hõlpsalt eemaldatavaks ning ühtlasi muutub maisitera keemiline koostis. Tänu toimuvatele keemilistele muutustele on nii töödeldud mais palju paremini seeditav ja keha saab sealt kätte sellised toitained, mida tavalisest maisist ei saa (näiteks foolhape – Mehhikos soovitatakse rasedatel tortiljasid süüa). Pärast leotamist valatakse vedelik ära, pestakse maisiterad läbi ja traditsiooniliselt hõõruti neid käte vahel, et kestad eraldada. Kestadeta maisiterad ongi nüüd need, millest kas valmistatakse kohe tainas tortiljade/tamali/vm valmistamiseks või siis kuivatatakse ja jahvatatakse terad ära. Tõtt-öelda on see väga väärt toiduaine, kuna just tänu sellele erilisele töötlusele on see väga toitainerikas. /Allikas: Anni Oja/

 

Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energia: 359 kcal
Rasvad: 4,0 g
– millest küllastunud 0,8g
Süsivesikud: 69 g
– millest suhkruid 0,25 g

Kiudained 6,5g
Valgud:8,3 g
Sool: 0,0 g

 

  • Tootja: Maseca
  • Riik: Itaalia
  • Toote kaal: 1kg

Retseptid selle tootega

3 arvustust tootele Maisijahu tortillade, empanadade jt valmistamiseks

  1. 5 out of 5

    So happy I found this here! Makes great corn tortillas which I use to make tacos, enchiladas, and sometimes burritos/wraps. The trick to nice flexible tortillas that don’t break when you fill them up is to cover all the tortillas together that you’ve just made in a kitchen towel (or a covered dish that’s big enough). You want the heat from all your freshly cooked tortillas to generate a bit of steam/moisture which makes them alot more flexible after letting them sit for about 10 or 15 minutes. Otherwise your tortillas may break apart when you fill them up and eat them.

    • Rob, thank you for useful tips!

  2. 5 out of 5

    (toote omanik)

    Jahu on üsna tugeva maisi lõhnaga, ent tortillad tulid väga hea, õrnalt maisise maitsega. Olen vaimustuses, kui kiirelt ja lihtsalt see kõik käis!

  3. 4 out of 5

    (toote omanik)

    Tortillas made with this flour have a very nice texture and flavor. Probably possible to make tamales with it as well.

Lisa arvustus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga