Kevadine luksus – aurutatud spargel, pošeeritud muna ja trühvliga sool

Lõpuks on kevad käes, ma mõtlen kohe päriselt, õite ja sooja ja päiksega, mitte ainult kalendris. Ja esimesed kevadekuulutajad, olgu need siis naadid-nõgesed, karulauk või värske spargel, kohal. Ega neid kauaks jätku, seega jagan kiirelt ühte supermõnusat ja -kiiret kevadretsepti. Lisaks leiad seekordsest postitusest väikse nipi, kuidas ülilihtsalt mune pošeerida.

spargel

(veel …)

Maailma lihtsaim gurmee-dessert

Iial pole piisavalt palju lahedaid ideid, kuidas kiirelt ja lihtsalt midagi eriti efektset ja maitsvat lauale saada. On ju nii?! Eriti just dessertide osas, sest keegi meist ei taha ju poole peo pealt kööki magustoitu vaaritama minna. Ja seekordsest postitusest leiad 5 maailma lihtsaimat retsepti, mille abil tõelised gurmeedesserdid ühe hetkega valmis saada. Vaja on vaid head jäätist ja põnevaid maitseid.

pistaatsia

(veel …)

Uus lähenemine grillitud kalale ehk Pla pao

Kui ka Sina armastad kala, siis on seekordne postitus just Sinule. Leidsime Taist ühe väga laheda viisi, kuidas kala grillida ja valminud hõrgutis hiljem ära süüa. Kõige parem selle juures on aga, et sellist kala saab edukalt ka meil Eestis grillida ja ma garanteerin, et tulemus on väga maitsev!

pla pao

Pla pao ehk Tai soolakoorikus grillitud kala on lihtsalt geniaalne.

• Esiteks katab kala grillimise ajal paks soolakiht, mis hoiab liha ilusti mahlaka ja niiskena.

• Teiseks on see maitsetest tulvil kala üks tõeliselt tervislik ja värskust täis söömaaeg.

• Kolmandaks on niimoodi kala söömine (kohe seletan, kuidas) üks lahe seltskondlik tegevus.

Tais kasutatakse selle maiuspala tegemiseks tavaliselt punast hübriid-tilaapiat, aga kasutada võib ka muid valge tiheda lihaga kalasid. Pla paod pakkuva restorani tunned Tais selle järgi ära, et tänava äärde, restorani ette, on paigutatud pikk kitsas grill, selle ühest küljest ulatuvad välja vardad. Kui kala grillimine käib, siis on iga varda otsas suur soolaga kaetud kala, mis aeglaselt kuumade süte kohal ringi keerleb!

(veel …)

Pähkel šokolaadis – kiire, lihtne, maitsev ja ilus

Mõnusatest kohvikõrvastest pole kunagi küllalt, kas pole. Täna jagan teiega retsepti (või no olgem ausad, see kahe komponendiga snäkk pole retsept, vaid idee), kuidas panna tervislik tume šokolaad ja tervislik Kreeka pähkel kokku ja saada magus snäkk, mis on ühtaegu maitsev, tervislik, ilus vaadata ja imelihtne teha.

kr pahkel sokolaadis-

Kreeka pähkel šokolaadis

Vaja läheb:

* Kreeka pähkleid (saad siit)

* tumeda šokolaadi nööpe (saad siit)

Tee nii:

sulata veevannil šokolaad (seda kulub suurte vaoliste pähklite katmiseks üksjagu palju). Nööbid sulavad eriti kiiresti ja ühtlaselt, aga võib kasutada muidugi ka hakitud tumedat šokolaadi. Pista puhas nõel Kreeka pähkli sisse ja kasta see sulašokolaadi. Lase üleliigsel šokolaadil tagasi potti nõrguda ja tõsta pähkel köögipaberiga kaetud alusele. Kui kõik pähklid on šokolaadi sisse kastetud, tõsta alus külmkappi vähemalt tunniks ajaks kuni šokolaad tahkeks muutub.

Ja nii lihtne selle ilu tegemine ongi!

Geniaalseid maitseelamusi soovides,

 

Isetehtud raffaellod valge šokolaadi ja pistaatsiapähklitega

Täna leiate siit ühe imelihtsa retsepti, mis sobib suurepäraselt aastalõpu pidude, kingituste ja lume aega! Umami koduses kommivabrikus valmivad valge šokolaadiga kookosekommid a la raffaello! Suurepärane magus amps, kingitus kallitele inimestele või hõrk kohvikõrvane.

kodused raffaellod

(veel …)

Imelihtne dipikaste

Jagan teiega oma kiir-avastust – kõigest 3 komponenti ja tulemuseks imelihtne dipikaste, mille ma täna õhtul ahjus krõbedaks küpsetatud pelmeenide kõrvale avastasin. Sobis superhästi!

 

dipikaste

Foto: saveur.com

(veel …)

Kuidas värvida mune – ideid ja inspiratsiooni!

Seekordsest blogipostitusest leiad hulga vahvaid ideid ja inspiratsiooni, kuidas pühademunasid kaunistada!

(veel …)