Muskaatpähkel ja muskaatõis
6.99 €
Laos
- Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
-
14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
Tagastatud kaup peab olema kasutamata ja originaalpakendis.
Tagastuse juurde lisada ostu tõendav dokument -
Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
Kui ostate alates 30 eurost, siis postitame teile pakiautomaati tasuta. Kulleriga -50%
- Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.
Muskaatpähkel ja muskaatõis, 40g.
Muskaatpähkel on aromaatne vürts, muskaatõiest pisut magusam, sobib nii magusate kui soolaste toitudega. Paljude maailma kuulsamate vürtsisegude koostisosa. Veidi muskaatpähklit sobib lisada kartulipüreele, quiche’ile (lahtine pirukas), bešamellkastmetele, muudele kastmetele, hoidistele, kookidesse, suppidesse, kalale jne. Lisaks Euroopale on muskaatpähklil oluline roll ka paljudes teistes maailma köökides – Malaisias, Indias, Indoneesias, Lähis-Idas, Jaapanis, Kariibidel.
Maasis ehk muskaatõis on maitselt hõrgum kui muskaatpähkel, selles võib tunda vihjet koriandrile, sidrunile ja kaneelile. Maasist kasuta seal, kus muskaatpähkel on liialt tugev- nt puuviljad, valge kala, linnuliha, püreesupid. Või proovi saavutada kergelt vürtsikat lillemaitset, lisades maasist oma rummikokteilile või punšile. Kuna muskaatõis on eriti õrn ja delikaatne vürts, siis kindlasti ei maksa seda osta jahvatatud kujul, vaid õis tuleb purustada vahetult enne toidusse lisamist.
Muskaatpähklist saadakse ka eeterlikku õli, mida kasutatakse nii toiduainetööstuses maitsestajana kui ka ravimitööstuses (hambapastad, köhasiirupid jne).
Ajalugu:
Muskaatpähkel oli kõrgelt hinnatud ja kasutusel juba keskajal. Kuna arvati, et see aitab katku eemal hoida, siis oli nõudlus selle järgi suur ja vastavalt tõusis väga kõrgele ka hind.
Koostisosad: muskaatpähkel (Indoneesia) ja muskaatõis.
Retseptid muskaatpähkli ja muskaatõiega:
* Grillitud polenta basiiliku pesto ja rösttomatitega
- Tootja: Terre Exotique
- Riik: Prantsusmaa
- Toote kaal: 40g
Ene Alunurm –
Olin meeldivalt üllatunud kui avastasin muskaatõie. Ta on mahedam kui pähkel ise ning tõepoolest sobib sinna kus veidi mahedamat maitse nüanssi on vaja.
Anne Adams –
Vajasin Maasist, et teha üht vanaegset põhjamaist traditsioonilist jõulurooga, mille ainus eksootiline toiduaine retsepti koostises oli maasis.
Täpselt vajaliku aktsendi see ka andis:)
Olen väga rahul!
Anne