Õhukesed söödavad lehed ehk oblaadid

7.85 


Laost otsas

  • Laost otsas
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Õhukesed söödavad lehed ehk oblaadid

200 ümmargust lehte (9×9 cm). Maailma kõige õhemad söödavad lehed. Algselt töötasid jaapanlased sellised tärklisest ja letsitiinist lehed selleks, et hõlbustada ravimite allaneelamist. Oblaadid said aga kuulsaks toidu valmistamisel tänu kuulsale El Bulli restorani peakokale Ferran Adriale, kes hakkas oblaatidega katsetama ja kasutama neid oma roogade valmistamisel ning serveerimisel. 

Oblaat ise on täiesti maitsetu ja laseb seetõttu täielikult särada lisa kõigel muul, mis sellega koos serveeritakse. Kokkupuutel vee või vedelikuga lahustub see täielikult. Õliste toiduainetega kokkupuutel see ei lahustu. 

Koostisosad: kartulitärklis, maisitärklis, sojaletsitiin. 
Hoida kuivas, päikse eest kaitstult. Peale avamist hoia suletud karbis, et vältida liigset kuivamist. 

Ideid kasutamiseks:

*Proovi näiteks valmistada raviolit, mis sulab suus. Täidiseks sobivad kreemid, juustud, pähklid, šokolaad, foie gras, mesi jne jne. Sulge raviolid kuuma pressiga.

*Või kasuta oblaati omavalmistatud kommi paberiks, mille võib koos kommiga ära süüa 🙂

*Tee oblaadist koonus, mille sisse säti salat ja õlikaste. Nii saab kogu salati ühe ampsuga suhu pista ja maitsete harmoonia täielikuks muuta. 

*Või valmista krõbedaid tšipse pihustades oma lemmikkastet (nt seesamiõliga maitsestatud sojakaste) oblaadikihtide vahele, lisa vürtse või ürte (nt seesamiseemneid) ja kuivata toidukuivatis (võid proovida kuivatada ka ahjus madalal kuumusel). 

*Tšipse võib valmistada ka nii, et puista oblaadikihtide vahele kuivi maitsvaid koostisosi (vürtsid, ürdid, soola, pipart jne), kleebi kihid kokku munavalgega ja prae õlis krõbedaks. 

 

  • Riik: Jaapan

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Õhukesed söödavad lehed ehk oblaadid”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga