Sake Kizakura Honjozo 15% 180 ml
5.95 €
Laos
Sake Kizakura Honjozo 15% 180 ml
Sake ehk riisiviin on traditsiooniline Jaapani alkohoolne jook, mida valmistatakse fermenteeritud riisist. See sake on pruulitud tuntud Jaapani Kizakura pruulikojas, kus kasutatakse ainult traditsioonilisi Kyoto meetodeid. Kizakura Honjozo sake on maitselt karge, siin on tunda kergelt soolakaid umamiseid riisinoote, mida tasakaalustab selge, õrnalt kuiv lõpunoot. Aroom on tüüpiliselt kerge ja maalähedane. Maitsepaletilt on see sake kergelt kuni keskmiselt täidlane, pakkudes lihtsat ja hästistruktureeritud maitset. See mõõduka intensiivsuse ja värskendava, kuiva lõpunoodiga sake on Honjozo kategooria usaldusväärne ja klassikaline näide.
Kizakura Honjozo saket nimetatakse Honjozoks, mis tähendab, et pruulimiseks kasutatud riisiterad on enne poleeritud vähemalt 70% väiksemaks ja väike kogus destilleeritud alkoholi on pruulimisel juurde lisatud, et muuta sake maitse pehmemaks ja tuua joogi aroom paremini esile. See pruulimistehnika erineb Junmai stiilist, tulemuseks on kergema täidluse ja selgema lõpunoodiga sake. Honjozo pruulimise stiil on Jaapani pruulikodade põhistiil, kuna pruulitavate sakede kvaliteet on nii pidevalt ühtlaselt kõrge ja mitmekülgne.
Sakel on alati olnud tihe seos toiduga – jaapanlased on traditsiooniliselt joonud saket koos söögiga, sest nad täiendavad teineteist. Erinevalt veinist ei püüa sake „võistelda“ toidu maitsega, vaid hoopis täiustab roa maitseid ja tekstuure. See on üks põhjusi, miks traditsioonilistes Jaapani restoranides (see on nüüdseks muutumas) serveeriti kogu einestuse vältel sama saket, sõltumata menüüst. See Sake Kizakura Honjozo sake sobib kõikide Jaapani roogade juurde, näiteks tempura, grillitud yakitori varraste juurde või rikkaliku koduse aurutatud köögiviljaroa kõrvale. Seda saket võib serveerida nii külmalt( umbes 10 kraadi juures) kui toatemperatuuril (hiya) kui soojalt (kantsuke).
- Tootja: Kizakura
- Riik: Jaapan
- Toote kaal: 180ml

Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.