Kombu vetika lehed
3.95 €
Laos
Kombu vetika lehed
Kombu vetika lehed, 50g. Kombu lehti korjatakse enne kui need täiskasvanuks saavad, 1 aastaselt, kevadeti. Seejärel need pestakse ja kuivatatakse kiiresti kõrgel temperatuuril, et säilitada aroomid ja maitse. Need on äärmiselt õrna tekstuuriga ja kergelt krõmpsuvad, meeldiva delikaatse maitsega.
Lehtedel on vahel tekkinud valged laigud, mida ei tohi ära pesta – see on loomulikult vetikates leiduvast looduslikust magusaines mannitoolist, mis lisab lehtedele umamit.
Kombu sisaldab rohkelt joodi ning lisaks orgaanilisi ühendeid, mis edendavad organismis joodi imendumist, see omakorda on soodne kilpnäärme tööle. Joodi suhtes tundlikud inimesed peaksid kombut tarvitama mõõdukalt. Selles väärtuslikus vetikas leidub lisaks veel kõiki inimorganismile tarvilikke vitamiine ja mineraalaineid.
Kasutamine:
leota kombut 10 minutit vees ja kurna. Haki salatis kasutamiseks või prae pannil kala, köögiviljade, riisi või nuudlite kõrvale serveerimiseks.
Võib ka keerata kalafilee ümber ja seejärel pannil kuldseks praadida.
Koostisosad: kombu vetikas ehk pruunvetikate perekonda kuuluv suhkru-lehtadru (Lamaria japonica)
Hoida kuivas ja päikse eest kaitstult.
Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energia: 1023 kJ/244 kcal
Rasvad: 0,3 g
– millest küllastunud 0,2 g
Süsivesikud: 49,3 g
– millest suhkruid 0 g
Valgud: 7,4 g
Sool: 0,75 g
- Tootja: Jiangsu Youzhiqing
- Riik: Hiina
- Toote kaal: 30g
Piret Raudsepp –
Leotasin ja segasin siis küüslauguse sojakastmega. Väga mõnus hamba all
Kelli –
Kasutasin kombu ja shiitake seente leotist miso supi puljongiks. Sai väga hea ja maitsekas supp.