Tuuni tataki pak choy ja edamamega
Kiire, kerge ja maitseküllane Jaapani mõjutustega roog sobib nii väikseks eelroaks kui ka kahele pearoaks!
Servings
2-4le

Servings
2-4le

Ingredients

Instructions
  1. Kui kasutad sügavkülmutatud tuunikala, siis sulata see aeglaselt külmikus üles. Lõika kala piklikeks ca 4*4cm tükkideks. Kuivata kala korralikult köögipaberiga. Määri tuunikalale pisut wasabit (võib asendada ka nt sriracha kastmega). Keeruta kala seesamiseemnetes kuni see on kõigilt külgedelt kaetud. Kuumuta pannil õli ja prae kala igast küljest ca 1 minut, et kala seest ilusti roosa ja mahlakas jääks. NB! Kui õli on liiga kuum, siis lähevad seesamiseemned kõrbema!

  2. Kastme valmistamiseks sega kõik kastme koostisosad kokku, maitse ja maitsesta üle vajadusel. Pak choy valmistamiseks kuumuta pann ja pintselda üle maapähkliõliga. Pese ja kuivata pak choy ja lõika pikkupidi pooleks. Pane poolikud pak choyd lõikepind allpool pannile ja rösti, kuni need pruunistuvad kergelt, keera teistpidi ja pruunista ka teine külg.

  3. Serveerimiseks viiluta tuunikala terava noaga ja tõsta taldrikule. Tõsta tuunikala kõrvale röstitud pak choy ja nirista neile kecap manis sojakastet. Puista peale edamame ube ja nirista kogu roa peale ingveri-soja-laimi kastet.

Recipe Notes

Meie veinisoovitus: Punane vein Plaisir Rogue IGP 2022 

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.