Najel

Najeli looduskosmeetika toomisel järgitakse idamaade sajanditetaguseid traditsioonilisi meetodeid ja keskkonna säästmist. Lisaks otsitakse pidevalt uusi looduslikke koostisosasid, millest kasulikke kehahooldustooteid valmistada. Najelil on oma orgaaniline oliiviistandus 10662 oliivipuuga, et maksimaalselt jälgida tooraine kvaliteeti. 

Miks valida Najeli loodustooted?

Najel kontrollib oma toodete toomist alates taimede kasvatamisest kuni valmistooteni välja. Najel on ainus Aleppo seebi tootja, mis on sertifitseeritud ECOCERTi poolt ja julgeb seetõttu väita, et just seal valmib parim Aleppo seep. 

Najeli tootmises kasutatakse ainult esimese külmpressi oliiviõli, mistõttu kõik õli kasulikud omadused on säilinud. ECOCERT kontrollib kõikide toodete oliiviõli ja loorberiõli sisaldusi. See on tagatiseks, et Najeli tooteid võib usaldada. 

Sertifitseerimine

Et vastata Euroopa nõuetele ja võita klientide usaldus, läbib Najel vabatahtlikult igal aastal erinevate asutuste poolsed sertifitseerimised. Tootmist kontrollitakse rangelt alates taimede kasvatamisest kuni lõpptoote valmimiseni. ECOCERT kontrollib Najeli istandusi, tootmist, pakendamist, sildistamist, ladustamist jne nii Süürias kui Prantsusmaal etteteatamata ja võtab ka proove laboritestideks. 

Pidev kvaliteedikontroll

Esimesed kontrollid tehakse Süürias iga-aastase oliiviistanduse ja loorberipuude oru ECOCERTi ülevaatuse käigus. Sellele järgnevad õlide analüüsid (nii füüsikalis-keemilised kui bakteriaalsed). Pidevalt kontrollitakse seebitootmist: seebistumisindeks, füüsikalis-keemiline väljanägemine, bakteriaalsed testid, jne. Prantsusmaal testivad valmistooteid dermatoloogiliselt sõltumatud laborid.

Aleppo seebi tootmine

Aleppo seep on kuulsa Marseille seebi eelkäija, mis jõudis esmakordselt Euroopasse Keskajal tänu ristisõdijatele. Tänapäevani toodetakse oliivi- ja loorberiõlist Aleppo seepi Põhja-Süürias traditsioonilisel viisil käsitsi. Seebi tootmiseks on Najelil oma oliiviistandus ja loorberipuude org. Tootmine toimub erinevates etappides:

Õliveski: siin valmivad kaks Aleppo seebi tootmiseks vajalikku õli - oliivi ja loorberi. Oliivid ja loorber korjatakse käsitsi augustist oktoobrini. Loorberi viljad valmistatakse ette - neid keedetakse vees, et eraldada viljaliha koorest (koor ise on mürgine), õli tegemiseks kasutatakse vaid viljaliha. Seejärel pressitakse vilju üks kord, et saada kvaliteetsed esimese külmpressi õlid. 

Seebitehas: siin toimub 200 grammiste seepide valmistamine, kuivatamine (9 kuud) ja puhastamine. 

Suur tehas (2400m2): siin valmivad vedelad tooted, nagu vedelseep, dušigeel, šampoonid jne, lõhnastatud kõvad seebid, pakkimine, sildistamine ja valmistoodete ladustamine. Siit saadetakse tooted otse Najeli Prantsusmaa lattu. 

NAJEL_logo

looduskosmeetika

Tootmise etapid:

1. seebitootmine toimub igal aastal novembrist veebruarini. Esmalt segatakse vesi ja seebikivi hiiglaslikus mahutis ja kuumutatakse. Seejärel lisatakse oliiviõli ja jäetakse 12 tunniks soojenema.

2. Järmisel päeval kuumutatakse mahuti sisu ja lisatakse loorberiõli.

3. Segu loputatakse puhta veega, et eemaldada viimne kui seebikivi jälg. Loputusvesi eemaldatakse mahutist ja töödeldakse ümber. Neid etappe nimetatakse seebistumiseks - õli ja seebikivi keemilise reaktsiooni tulemusena tekivad õlist seebi molekulid.

4. Seebimass valatakse vormi ja silutakse pealt. Kui see on tahkunud, lõigatakse see käsitsi seebitükkideks. Igale seebile surutakse seejärel käsitsi Najeli tempel.

5. Nüüd tõstetakse seebid loorberiõli sisalduse järgi alustele ja tõstetakse ventileeritud keldritesse, valgusest eemale. Sinna jäävad need kogu 9 kuuse kuivamisperioodi ajaks, mille jooksul tekib nende pinnale kollakaspruun oksüdeerunud kiht, aga seest jääb seep oliiviroheliseks.

Leia Najeli tooted SIIT!