Vietnami rohelise riisiga krõbedad kuningkrevetid
Efektne ja mõnusalt krõbe suupiste Vietnamist. Erkroheline värv tuleb spetsiaalsest Vietnami noorest rohelisest riisist, mis sobib eriti hästi just paneerimiseks.

Instructions
  1. Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need. Eemalda krevettide koorik, aga jäta sabaots külge. Tee sisselõige iga kreveti seljale ja eemalda veen. Suru krevett laiali “liblikaks”. Loputa krevetid külma vee all ja kuivata köögipaberiga.

  2. Sega kausis muna, 0,5tl soola ja tapiokijahu. Klopi kuni saad täiesti ühtlase tainasegu. Tõsta teise kausi sisse roheline riis. Kuumuta õli. Õli kuumuse testimiseks võid panna kuuma õli sisse bambusest söögipulga, kui selle juurest hakkab kohe mulle tõusma, siis on õli piisavalt kuum.

  3. Võta kreveti sabast ja kasta krevett tainasse. Lase liigsel tainal kaussi tagasi tilkuda ja keeruta krevetti seejärel rohelises riisis. Kui krevett on igast küljest kaetud, siis tõsta see kuuma õli sisse. Ära liiga palju krevette korraga õlisse pane, sest nii jahtub õli maha ja krevetid hakkavad omavahel kokku. Prae paar minutit, keera seda õlis vahepeal ja tõsta valminud krevett siis köögipaberile nõrguma. Korja vahepeal õlisse kukkunud riisiterad vahukulbiga välja, muidu lähevad need kõrbema ja õli muutub kasutuskõlbmatuks.

  4. Puista krevettidele pisut soola. Serveeri krevette vähese külma veega segatud sriracha kastmega.

Recipe Notes

Retsept: vietworldkitchen.com

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.