Grillitud pommu miso ja yuzu pastaga
Hästi valmistatud pommu ehk baklažaan võib asendada hõrku liharooga. Selle jaapanipärase retsepti järgi valmib siidine suussulav eelroog, millele misopasta lisab umamit ja yuzu tsitruse särtsu ja aromaatsust.

Instructions
  1. Lõika pommu ca 4cm paksusteks viiludeks. Kasta mõlemad lõikepinnad jahu sisse. Kuumuta potis õli (frittimiseks sobib suurepäraselt rafineeritud kookosõli või maapähkliõli) temperatuurini 180°C. Prae pommuviile kuumas õlis kuni need on kuldsed. Tõsta köögipaberile nõrguma. Sega kokku misopasta, yuzu pasta, vesi ja seesamiseemned. Pintselda pommuviile mõlemalt poolt saadud pastaga. Küpseta ahjus temperatuuril 180°C 5 – 7 minutit.

Recipe Notes

Retsepti idee on saadud Pariisis asuva Kei restorani peakoka Kei Kobayashi käest.

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.