Grillitud nektariini salat veiseliha ja mustika äädikaga
Grillitud puuviljad sobivad suurepäraselt nii suvisteks dessertideks kui ka grill-salatitesse. Põnevate äädikatega, nagu sügavlilla mustika äädikas, saab aga salatitele särtsu ja erilisust lisada! Salatis kasutatavate koostisainete koguseid võid oma maitsemeelele ja soovidele vastavalt muuta või hoopis midagi lisada!

Instructions
  1. Puhasta liha kelmetest. Hõõru liha oliiviõliga ja tõmba liha ümber tihedalt toidukile. Hoia liha ca 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuuril. Grilli liha igast küljest kuldpruuniks või prae pannil võis. Kui valmistad liha ahjus, siis järelküpseta liha ahjus 180C kraadi juures mõned minutid (ca 5 minutit, kui sulle meeldib toorem ja punasem liha, kui eelistad küpsemat, siis kauemaks). Kui valmistad liha grillil, siis keera liha fooliumisse ja tõsta grilli äärele või ülemisele restile järelküpsema. Võta liha ahjust või grillilt ära, kui see on veel grammike vähem küps, kui soovid seda süüa. Tõsta liha taldrikule ja kata fooliumiga. Lase lihal ca 5 minutit veel niimoodi “puhata”. Nüüd lõika lihast terava noaga õhukesed viilud ja puista peale veidi kvaliteetset soola.

  2. Lihaga samal ajal grilli grillil, grillpannil või ahju ülagrilli all nektariini sektorid, kuni neil on ilusad kuldsed triibud peal.

  3. Pane salat kokku. Selleks puista vaagnale salatilehti, laota neile nektariinid ja lihaviilud. Puista üle parmesani juustu viiludega ja lisa veidi värsket tüümianit. Sega kokku salatikaste oliiviõlist, mustika äädikast ja sidrunimahlast. Maitse ja lisa vajadusel mustika äädikat või sidruni mahla. Nirista kaste salatile. Puista salatile soola ja musta pipart. Soovi korral lisa espelette tšilli želeed! Serveeri kohe!

Recipe Notes

Meie veinisoovitus: Punane vein Harmonie Rogue AOC 2022

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.