Birma kikerherne tofu
Kagu-Aasiast pärit kikerherne tofu. Alternatiiv sojaubadest valmistatud tofule mis maitseb hästi ning mida on lihtne valmistada.
Prep Time
12tundi
Cook Time
~35minutit

Prep Time
12tundi
Cook Time
~35minutit

Instructions
  1. Lisa hästi suurde kaussi (umbes 3l) kikerhernejahu ning pidevalt vispliga segades vala juurde vesi. Aseta külmkappi seisma umbes 12 tunniks või üleöö.

  2. Eemalda järgmine päev ettevaatlikult kulbiga 850ml vett ilma et põhja segaks. Sea valmis leivavorm kuhu aseta puhas ja kuiv käterätt (kui kasutad kurkumit siis arvesta, et rätik muutub hiljem kollaseks).

  3. Sulata hästi suures potis kookosõli (keskmise kuumuse peal) ning seejärel tõsta kulbiga ettevaatlikult ülejäänud pinnal olev vesi potti. Jälgi et jahumass mis põhjas on jääks puutumata! Lisa vette maitseained ning keeda 30 min. pidevalt segades kuni vesi hakkab õrnalt mullitama ning segu muutub paksemaks.

  4. Lisa jahumass vaikselt potti ja sega jõuliselt ~10 min. Segu peaks kohe potti lisades hakkama paksenema. Seejärel vala paksenenud segu leivavormi ja voldi rätiku ääred peale (rätik põhjas on vajalik et imada endasse üleliigse niiskuse). Enne söömist jäta tofu jahtuma umbes kaheksaks tunniks. Säilita külmkapis 5-7 päeva

Recipe Notes

Valminud kikerherne tofut võib serveerida salatites, lõigata viiludena võileiva peale, marineerida, praadida või valmistada sellest niiöelda “munaputru” kui panni peal kergelt kahvliga purustada. Seda retsepti võib samuti teha täiesti oma maitse järgi, kasutades vürtsköömne ja küüslaugu asemel näiteks suitsupaprikat, ürte või köömneid.

Retsepti inspiratsioon: www.mynewroots.org

Kõik meie retseptid on testitud Umami tiimi poolt.