Apelsiniõie vee panna cotta
Apelsiniõie vesi ja pistaatsiad lisavad kuulsale siidisele kooredesserdile Lähis-Ida hõngu, magus panna cotta sobib hästi kokku hapuka vaarikakastmega!
Servings
4portsjonit

Servings
4portsjonit

Instructions
  1. Vala vahukoor potti, poolita vanillikaun pikkupidi ja lisa potti. Lisa suhkur. Lase tasapisi keema tõusta, sega aegajalt. Kui koore pind õrnalt keema hakkab minema, lisa agar (kui kasutad agarit), sega veel 2 minutit ja tõsta pott tulelt. Kui kasutad želatiini lehti, siis leota neid enne külmas vees paar minutit, pigista liigne vesi välja ja sega koore sisse siis, kui keema läinud koore tulelt tõstad.

  2. Nüüd lisa apelsiniõie vesi ja sega kuni saad täiesti ühtlase segu. Maitse, kui tundub, et soovid rohkem apelsiniõie vee maitset, lisa sega veidi juurde. Jaota segu klaasidesse ja tõsta vähemalt 4 tunniks külmikusse.

  3. Vaarikakastme jaoks sega (sulanud) vaarikad suhkurga ja lase mõned minutid keeda. Kui soovid, võid kastme läbi sõela valada, et seemnetest lahti saada, aga kui vaarikaseemnete vastu midagi pole, võib selle etapi vahele jätta.

  4. Serveeri panna cottat koos vaarikakastme ja hakitud pistaatsiatega.

Recipe Notes

Idee: emiliemurmure.com

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.