Ahju tonkatsu
Tonkatsu on jaapanlaste versioon meie karbonaadist. Kuigi Jaapani versiooni valmistatakse enamasti samuti seakaelakarbonaadist (vahel ka sisefileest), siis eriliseks muudavad selle kaks asja – esiteks see, et liha paneerimiseks kasutatakse õhulisi Jaapani panko riivsaiahelbeid, ja teiseks maitserohke tonkatsu kaste, mida on lihtne kodus valmistada. Traditsiooniliselt valmistatakse Jaapani tonkatsut liha frittides, aga mina jagan teiega täna tervislikumat versiooni tonkatsust, mis valmib ahjus. Kes soovib valmistada traditsioonilist sügavpraetud tonkatsut, saab kasutada selleks sama retsepti, lihtsat tuleb panko eelnev pannil röstimine ära jätta ja ahjus küpsetamise asemel liha fritüüris kuldseks küpsetada.

Instructions
  1. Kuumuta ahi 200°C. Sega pannil panko õliga ja rösti madalal kuumusel pidevalt segades, kuni panko saab kuldse jume. Laota panko taldrikule ja lase jahtuda. Klopi lihaviil lihakirvega läbi, tee paar sisselõiget sellesse kohta, kus tailiha ja pekiriba kohtuvad, muidu võib kuumutamisel liha krussi tõmbuda. Maitsesta liha soola ja pipraga. Tõsta lihaviil jahu sisse, raputa liigne jahu maha. Kasta nüüd lihaviil lahtiklopitud munasse ja lase jälle liigne muna ära valguda. Nüüd kasta liha röstitud panko sisse. Pressi pankot, et see kataks korralikult liha igalt poolt ja panko liha külge kinni jääks. Tõsta lihaviilud ahjurestile (jäta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat resti alla). Küpseta liha küpseks, ca 20 minutit. Tõsta liha ahjust välja, lõika viiludeks vajutades suure noaga otse ülevalt alla. Kui hakkad nuga edasi-tagasi liigutama võib osa pankot lahti pudeneda. Tõsta taldrikule ja serveeri kohe koos tonkatsu kastme ja riivitud kapsa salatiga (soovi korral võid kapsasalatit kergelt näiteks yuzu ponzu kastmega maitsestada).

Tonkatsu kaste
  1. Rösti seesamiseemneid kergelt kuumal kuival pannil. Lase jahtuda. Sega kokku ketšup, Worcesteri kaste, austrikaste ja suhkur. Sega kuni suhkur on lahustunud. Purusta uhmris seesamiseemned. Sega need kastmesse. Serveeri väikse kausiga tonkatsu kõrvale, et iga lihaviilu saaks enne suhu pistmist kastmesse kasta.

    (Võid kasutada ka valmis tonkatsu kastet.)

Recipe Notes

Retsept: Justonecookbook

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.