Pain d’epice nuumhane maksaga
Servings
4-6portsjonit

Servings
4-6portsjonit

Instructions
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri leivavorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Sega kokku jahud, sooda, vürtsid ja sool. Sega teises kausis kokku või, muna, mesi, suhkur ja tsitruste koored. Lisa vesi, sega läbi. Lisa saadud segule kokkusegatud kuivained. Sega tainas ühtlaseks ja vala vormi.

  2. Küpseta ca 60 min või kuni tikuga torgates tikk puhtana välja tuleb 🙂 Pealt võib küpseda hästi tumepruuniks. Lase 10 min jahtuda, siis võta vormist välja. Hoia toidukiles. Algul on raske lõigata, aga mõne tunni pärast on nagu tavaline vormileib.

  3. PS! Prantslaste “piparkoogi”-leib pain d´epice maitseb hästi ka mee või moosiga!