Grillitud kalmaar, imelihtne ja imekiire
Grillitud kalmaar on täielik kiir-gurmee, paar minutit kuumadel sütel ja ongi valmis. Maitsestamiseks on miljon võimalust, aga meie jagame siin lihtsat Vahemere-pärast

Instructions
  1. Sulata kalmaarituubid. Seda on kõige lihtsam teha hoides neid külmas vees, kuni jää sulab. Kuivata kalmaar hästi korralikult köögipaberiga. Lõika tuubid pikkupidi ühelt küljelt lahti ja tee siseküljele risti-rästi madalad sisselõiked. Aja grill kuumaks ja grilli minut või kaks kummaltki poolt, kuni kalmaar krussi tõmbab ja küps on. Ära üle küpseta, muidu muutub kalmaar kummiseks. Kõige parem on grillida grillresti vahel, sest siis küpseb kõik ühtlaselt ja kalmaar tõmbab krussi alles peale resti vahelt eemaldamist. Kalmaare võib enne ka oliiviõliga pintseldada, et need resti külge ei hakkaks.

  2. Sega oliiviõli sidrunimahla, sidruni koore, hakitud peterselli ja küüslauguga. Maitsesta soola ja pipraga. Tasakaalusta maitseid näpuotsatäie suhkruga. Maitse ja maitsesta vajadusel üle. Lõika grillitud kalmaarid viiludeks ja sega kastmega. Serveeri värske saia ja külma veini kõrvale.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.