Sichuani baklažaan
Seda toitu nimetatakse Hiinas kalamaitseliseks baklažaaniks, kuigi kala pole siin üldse. Põhjuseks hoopis kaste, mida esmajoones kasutatakse kala maitsestamiseks. Tegu on ühe Sichuani köögi kuulsaima roaga, mis tasub kindlasti proovimist. Retsept on pärit Sichuani kokalt Fuchsia Dunlopilt.

Instructions
  1. Lõika baklažaan pikkupidi kolmeks paksemaks viiluks ning seejärel ühesuurusteks batoonideks. Puista neile soola ja jäta ca 30 minutiks sõelale nõrguma.

  2. Kuumuta paksupõhjalises potis või vokkpannil õli (ca 180C). Kuivata baklažaanid köögipaberiga ja prae mitmes jaos kuldseks, ca 3-4minutit. Tõsta baklažaanid köögipaberile nõrguma.

  3. Vala pannilt õli ära ja tõsta pann tagasi keskmisele kuumusele. Kui pann on kuum, lisa 3spl õli. Lisa pannile tšilli-oa kaste ja prae, kuni pannilt hakkab lõhna tulema. Lisa ingver ja küüslauk ning prae edasi kuni köök täitub aroomidega. Sega ja jälgi, et toit kõrbema ei läheks. Lisa kanapuljong ja suhkur ja sega hästi läbi. Maitsesta vajadusel soolaga. Lisa praetud baklažaanid kastmesse ja lase neil paar minutit tasakesi keeda. Lisa veega lahustatud tärklis ja sega ettevaatlikult kastmesse, kuumuta kuni kaste veidi pakseneb. Lisa äädikas ja hakitud roheline sibul. Serveeri riisi kõrvale.

  4. PS! Kui soovid vähema õlisisaldusega toitu, siis pintselda soolaga nõrutatud ja köögipaberiga kuivatatud baklažaanid õliga kokku ja rösti need ahjus kuldseks.