Shakshouka
Shakshouka on maitsestatud tomatikastmes pannil küpsetatud munadest roog, mis on tuntud kogu Lähis-Idas, aga arvatavasti pärineb hoopis Põhja-Aafrikast Tuneesiast. Tegu on mõnusa hommikusöögiga, mida igaüks saab pisut oma äranägemise järgi ja vastavalt sellele, mida külmkapis või aias leidub, veidi muuta.

Instructions
  1. Rösti vürtsköömneid kuumal ja kuival pannil, kuni pannilt hakkab tulema vürtsi aroome. Lisa õli ning hakitud sibul ja küüslauk. Sega, prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on klaasjas. Lisa tükeldatud paprika, sega ja prae kergelt läbi. Lisa suitsupaprika, suhkur, loorber, veiniäädikas ja värske hakitud petersell. Sega läbi ja prae 2 minutit. Nüüd lisa ka 1 tl soola, pipar (jäta veidi ka munade jaoks), harissa ja purustatud tomatid. Keera kuumus madalaks, kata pann kaanega ja lase umbes 15 minutit podiseda, kuni saad umbes pastakastme paksusega kastme. Tee kastmesse lusikaga lohud ja löö neisse ettevaatlikult munad. Maitsesta soola ja pipraga. Kata pann uuesti kaanega ja lase veel ca 10 minutit küpseda. Kui armastad seest vedelaid mune, siis tõsta pann tulelt kohe, kui valge tahkub, kui kõvasid mune, siis küpseta paar minutit kauem. Serveeri värske koriandri ja röstsaiaga.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.