Salveivõiga gnocchi
Selle retsepti sain ma oma itaallasest sõbralt Lucalt, kelle meelest on see kõige võrratum viis salveid nautida. Gnocchi’de ehk Itaalia kartuliklimpide valmistamine pole üldse keeruline, aga soovi korral võib kasutada ka poest ostetud värskeid gnocchi’sid, nii saab maitsev roog veel kiiremini lauale.

Instructions
  1. Keeda koorega kartulid soolases vees nii pehmeks, et koor katki läheb. Kurna kartulid ja tõsta korraks pott pliidile tagasi, et üleliigne niiskus ära auraks. Tõsta pott tulelt, koori kartulid ja tambi need ühtlaseks massiks. Ära mingil juhul kasuta saumikserit, kuna mikserdades muutuvad kartulid kleepuvaks liimjaks massiks. Lisa kartulitele jahu, lahtiklopitud muna, sool ja pipar. Sega kõik kokku ühtlaseks tainaks. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi keedetud vett, kui liiga vedel, sõelu pisut jahu juurde. Vooli saadud tainast ca 2 cm läbimõõduga torud, lõika need terava noaga umbes 2 cm pikkusteks tükkideks ja suru kahvliga igale „padjale” triibud peale.

  2. Valmista salveivõi. Selleks aja või keema, keera kuumus keskmiseks ja tõsta või sisse salveilehed. Kui need on õrnalt kuldsed ja krõbedad, siis tõsta lehed välja köögipaberile nõrguma. Tõsta pruunikas või tulelt ära.

  3. Aja soolaga maitsestatud vesi keema. Tõsta vahukulbiga gnocchi’d keema ja lase neil keeda, kuni nad pinnale tõusevad. Ära liiga palju gnocchi’sid korraga keema pane, muidu kleepuvad nad kokku. Tõsta gnocchi’d vahukulbiga välja.

  4. Serveeri kohe – jaga gnocchi’d taldrikutele, riivi peale ohtralt parmesani, vala kastmeks pruunikat salveivõid, puista veidi sidrunikoort ja tõsta kõige peale krõbedad salveilehed.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.