Lihtne passionikook
Passioniviljast ehk granadillist saab imelisi kooke ja desserte. Selle retsepti järgi saab lihtsa vaevaga valmistada maitsva passionikoogi ka siis, kui värskeid passionivilju kodus pole. Tavalisele munale, jahule, suhkrule lisaks on vaja vaid sahvrisse varuda purgiga passionivilja viljaliha ning maitsev kook ongi valmis!

Instructions
  1. Pane jahu, kuubikuteks lõigatud või ja tuhksuhkur köögikombaini. Töötle kuni saad ühtlase saiapuru meenutava teralise segu (kui sul köögikombaini pole, siis haki segu kausis noaga, kuni saad teralise segu). Lisa munakollane ja külm vesi. Töötle, kuni näed, et tainas hakkab kokku jääma. Kui tainas ei hakka kokku jääma, siis lisa ettevaatlikult veel pisut külma vett. Nüüd sõtku tainas kätega ühtlaseks, vormi palliks, vajuta pall lamedaks kettaks, kata see toidukilega ja tõsta üheks tunniks külmikusse.

  2. Kuumuta ahi 180°C. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel ca 0,5 cm paksuseks. Määri 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga koogivorm õliga ja tõsta tainas vormi. Lõika ääred ühtlaseks ja torka kahvliga taina põhja augud. Tõsta tainas veel 30 minutiks külmikusse. Kata taina põhi küpsetuspaberiga ja pane sellele raskuseks peale kuivatatud oad, riisiterad või spetsiaalsed küpsetuspärlid. Küpseta 15 minutit, eemalda raskus ja vormi põhjas olnud küpsetuspaber ning küpseta veel 10 minutit. Tõsta vorm ahjust välja jahtuma.

  3. Alanda ahju temperatuuri 140°C-ni. Valmista täidis. Selleks sega kokku kohvikoor, munad, munakollased, suhkur (soovi korral võid osa või kogu suhkru asendada steviaga suhkruasendajaga), sidrunimahl ja passionivilja viljaliha. Sega ühtlaseks seguks kuni suhkur on sulanud. Vala segu koogivormi ja küpseta ca 35 minutit. Tõsta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda enne kui selle vormist välja võtad ja lahti lõikad.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.