Kana yakitori
Yakitoriks nimetatakse Jaapanis väikseid grillitud lihavardaid, mida pintseldatakse küpsetamise ajal ja lõpus maitserohke tare kastmega. Mõnus amps, mis valmib kiiresti ka koduahjus.
Servings
12varrast

Servings
12varrast

Ingredients

Instructions
  1. Leota bambusvardaid vees. Pintselda grillrest toiduõliga kokku, et liha selle külge ei hakkaks. Valmista tare kaste. Selleks sega potis kokku mirin, sojakaste, sake, vesi, suhkur ja sibulavarte roheline osa. Lase keema tõusta ja keeda kuni vedelikku jääb poole vähemaks, ca 30 min. Eemalda tulelt ja lase jahtuda. Eralda 1/3 kastmest teise anumasse.

  2. Lõika sibulavarte valge ja heleroheline osa ca 2,5cm tükkideks. Lõika kanaliha ca 3cm küljepikkusega tükkideks. Voldi kanatükk kokku ja lükka varras sisse. Lüki igale vardale ca 4tk liha vaheldumisi sibulatükiga.

  3. Kuumuta grill või ahju ülagrill korralikult kuumaks. Grilli vardaid ca 5 minutit. Pintselda kastmega üle. Küpseta veel 3-4 minutit. Tõsta vardad vaagnale ja pintselda varem kõrvale pandud kastmega üle.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.