Jaapani toorjuustukook matchaga
Jaapani toorjuustukoogid on hoopis erilised – õhulised ja kerged, peaaegu nagu suflee! Matchaga Jaapani toorjuusukook on kaunilt roheline, matcha lisab uue maitsenüansi ja tervislikkust!

Instructions
  1. Hoia toorjuust, või, munakollased ja vahukoor toatemperatuuril. Äärista koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 150C. Sega mikseriga kokku toorjuust ja suhkur. Lisa või ja sega ühtlaseks. Lisa ükshaaval munakollased, vahepeal korralikult läbi segades. Kui munad on tainasse segatud, siis lisa ka vahukoor ning yuzu mahl. Sega kokku jahu ja matcha tee. Sõelu see tainasse ja sega korralikult läbi. Keeda valmis kannutäis vett.

  2. Vahusta munavalged teises kausis, lisades vahustamise käigus kolmes osas suhkur. Vahusta tugevaks vahuks. Sega ettevaatlikult munavalge tainasse (sega nii vähe kui võimalik, et munavalge õhulisus alles jääks ja nii palju kui vajalik, et segu ühtlane saaks). Vala tainas vormi. Löö vormi kergelt vastu lauda, et õhumullid välja tuleksid.

  3. Tõsta koogivorm kõrgemate äärtega sobivasse vormi ja vala välimisse vormi nii palju kuuma vett, et see ulatuks ca pooleni koogitaina kõrgusest. Küpseta 60 minutit. Kui koogi sisse torgatud tikk puhtaks jääb, on kook valmis. Kui ei jää, siis küpseta veel 10 minutit. Jäta kook mõneks ajaks ahju jahtuma ahjuuks paokil. Lase täielikult jahtuda.

  4. Soovi korral valmista šokolaadiglasuur. Selleks kuumuta vahukoor potis (ära keema lase), tõsta tulelt ja lisa hakitud tume šokolaad. Sega kuni šokolaad sulab. Laota saadud glasuur üle jahtunud koogi.