Isetehtud chapatid

Instructions
  1. Sega kokku jahu ja sool. Lisa jupihaaval vett, ise pidevalt sõtkude. Kui tainas kokku hakkab ilusti, siis ära rohkem vett lisa. Sõtku ca 10 minutit. Vormi tainast pall, tõsta see kaussi ja kata köögirätikuga. Lase 15-20 minutit tainal seista.

  2. Määri käed gheega kokku ja sõtku veel 5 minutit tainast, kuni saad ühtlase sileda taina. Rulli tainas pikaks toruks ja lõika 10 ühesuuruseks tükiks. Tõsta tainatükid jahusesse kaussi, kata see niiske köögirätikuga.

  3. Võta üks tainatükk, suru kergelt lamedaks ja tee mõlemalt poolt jahuseks. Rulli tainarulliga ca 16-18cm diameetriga ringiks. Kuumuta lamedapõhjaline pann keskmiselt kuumaks, tõsta chapati pannile, 10 sekundi pärast keera see teist pidi. Tõsta kuumust. Kui alumisele küljele hakkavad tekkima tumepruunid laigud, siis keera chapati uuesti ümber. Nüüd peaks kogunema õhk chapati sisse. Ideaalis paisub kogu chapati nüüd palliks, aga sellest pole ka midagi, kui päris terve chapati ei paisu. Soovi korral võib õrnalt vajutades õhku suunata nendesse chapati osadesse, kus õhku veel pole. Tõsta valminud chapati köögirätikuga polsterdatud lamedapõhjalisse potti, tõsta selle peal rätiku ääred kokku ja kata pott kaanega.

  4. Keera kuumus taas keskmiseks ja korda sama teiste chapati tainatükkidega. Valminud chapatit serveeri kohe pintseldades igale chapatile enne serveerimist 0,5 tl gheed. Chapati sobib hästi läätsehautiste, karride ja marineeritud köögiviljadega söömiseks.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.