Purusta uhmris piprad. Sega kokku agaavisiirup, sojakaste ja riisiäädikas, lisa piprasegu. Lõika terava noaga pardifilee naha sisse madalad sisselõiked, aga ära lihani välja lõika. Marineeri pardifileesid pipramarinaadis vähemalt 1h.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vala marinaad potti ja keeda madalal kuumusel pidevalt segades paksuks kleepuvaks glasuuriks.
Kuumuta pliidil õhukese õlikihiga määritud pann. Patsusta pardifileed köögipaberiga kuivaks ja pane nahapool allpool kuumale pannile ca 3 minutiks pruunistuma. Piilu aegajalt, et nahk ära ei kõrbeks. Kui see liiga kiiresti kipub juhtuma, keera veidi kuumust maha.
Kui nahk on ilusti kuldpruun, keera filee lihapool alla, kata pann kaanega ja prae veel ca 3 minutit. Nüüd tõsta fileed eelkuumutatud ahju ja küpseta ca 5 minutit. Tõsta liha ahjust välja ja pintselda keedetud glasuuriga üle.
Lase paar minutit seista ja lõika liha viiludeks. Part peaks seest olema kindlasti roosa, niimoodi on see suussulav! Serveeri salati ja tšatniga.
Recipe Notes
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.